10 Ocak gazetecilere sahip çıkma günüdür… « Kırşehir Gerçek Gazete

10 Mayıs 2024 - 19:32

10 Ocak gazetecilere sahip çıkma günüdür…

10 Ocak gazetecilere sahip çıkma günüdür…
Son Güncelleme :

09 Ocak 2019 - 15:49

CHP KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SELAHATTİN EKİCİOĞLU 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜN GAZETECİLERİN MESLEKLERİNE VE MESLEK ONURUNA SAHİP ÇIKMA GÜNÜ OLMASINI DİLEĞİNİ BELİRTTİ.

CHP Kırşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Ekicioğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, özgürlüğünden vazgeçen, halkın haber alma gerçekleri öğrenme hakkını savunmayan basının saygınlığı ve inandırıcılığı olamayacağını belirtti.

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Çalışan Gazeteciler Günü’nde çok sayıda gazetecinin işsiz olduğunu kaydeden Ekicioğlu, “Çalışan gazeteciler ise iş güvenliğinden, örgütlenme hakkından, haberi haber gibi yazıp kamuoyunu doğru bilgilendirme hakkından yoksun. Torpil, rüşvet ve kara para aklama dahil ucu iktidara dokunan yolsuzluk haberlerini yazamıyorlar, yayamıyorlar, program yapamıyorlar. Yazmaya kalkanlar da ya işten atılıyor ya da kraldan çok kralcı gibi davranan sözde medya yöneticileri tarafından haberleri sansürleniyor veya çöpe atılıyor. Sansürü bile yetersiz bulanlar köşeleri kapatıyor, ekranları karartıyor. İktidar tarafından künyelere bile müdahale ediliyor” ifadelerini kullandı.
Ekicioğlu, “Bu duygu ve düşüncelerle çalışan, çalıştırılmayan, işsiz, hapis veya en güç koşullarda bile meslek onurlarını koruyan tüm gazetecilere sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.