31 ARALIK MEKKENİN FETHİNİN BAŞLANGICIDIR « Kırşehir Gerçek Gazete

28 Nisan 2024 - 16:33

31 ARALIK MEKKENİN FETHİNİN BAŞLANGICIDIR

31 ARALIK MEKKENİN FETHİNİN BAŞLANGICIDIR
Son Güncelleme :

01 Ocak 2024 - 22:13

KIRŞEHİR ABDULKADİR GEYLANİ VAKFI KURUCUSU HACI MUSTAFA YILMAZ

31 ARALIK MEKKE’NİN
FETHİ’NİN BAŞLANGICIDIR

“İnnâ fetahnâ leke fethan mübînâ” (Fetih, 1)
“Doğrusu biz sana apaçık bir fetih ihsân ettik.”
☝️ “LA GALİBE İLLALLÂH”
Allah’tan başka galip yoktur.

Kâbe etrafında 360 put vardı. En büyüğü Kabe’nin üzerindeydi. (adı Hubel’di) Putların kırılarak İsra suresinin 81 ayeti okunup devrilmiştir.

De ki: “Hak geldi bâtıl yıkılıp gitti! Zaten bâtıl yıkılmaya mahkûmdur.” (İsrâ 81)

Mekke’nin Fethi, Hz. Muhammed (s.a.v) 10 bin kişilik bir ordu ile Hicri takvimle, Hicret’in 8. yılı, Ramazan ayının 10. günü, Medine’den çıktı (1 Ocak 630). 20 Ramazan’da yani Miladi takvimle 11 Ocak 630 tarihinde Mekke’ye vardı aynı gün içinde de Mekke’nin fethi gerçekleşti.

Ülkemizde son yıllarda Mekke’nin fetih tarihi 10 gün önceye çekilerek Miladi 31 Aralık/ 1 Ocak’ta kutlanmaya başlandı.

Dünya ve insanlık tarihi açısından büyük bir devrim olan ve insanlığın en büyük Fatihi’nin (SAV) eseri MEKKE’NİN FETHİ’NİN islam aleminin yeni yılda birlik ve beraberlik içerisinde olması, Ümmeti Muhammede zafer ve fetih nasip olması, birlik ve beraberliğin nasip olması, huzur ve güven ortamına kavuşması temennisiyle İslam aleminin fetih yıl dönümünü kutluyorum.

Mekkenin Fethi en büyük imkânın, en büyük gücün mücahede azmi olduğunun ispatıdır.

Zahiri ve batıni nice yeni fetihler ümidiyle sonsuz salât selâm gül kokulu sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’e, ashabına ve yolundan gidenlerin üzerine olsun.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.