Kırşehir Gerçek Gazete

29 Nisan 2024 - 08:56

Son Güncelleme :

26 Şubat 2019 - 15:07

1992 yılında yaşanan Hocalı Katliamı’nın kurbanları anılıyor.

MHP Kırşehir Belediye Meclis Üyesi Kurtuluş Akçakaya, Ermenilerin Hocalı’da katlettiği kardeş Azerbaycanlıları andı.

Ermeni güçlerinin, 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gece, Dağlık Karabağ’ın Hocalı kasabasına girerek sivilleri hedef aldığı saldırıyı nefretle kınadığını söyledi.

Akçakaya yaptığı açıklamasında İki devlet bir millet olduğumuz Azerbaycan’da yaşanan bu soykırımı unutmadık ve unutturmayacağız. Hocalıda yaşananların gün yüzüne çıkması ile başlayan mücadelede kardeş Azerbaycan’nın yanıda olmaya devam edeceğiz. dedi.

Hocalı’da neler yaşanmıştı:

Hocalı’da yaşanan vahşette  resmi rakamlara göre 83’ü çocuk, 106’sı kadın olmak üzere 613 Azeri hayatını kaybettti.

Yapılan incelemelerde cesetlerin birçoğunun insanlık dışı muameleye maruz kaldığı ve işkence görerek öldürüldüğü anlaşıldı.

Aralarında Ermeni gazetecilerin de bulunduğu yabancı basın mensupları, katledilen Azerilerin kafa derilerinin yüzüldüğünü, gözlerinin oyulduğunu ve birçoğunun başının kesildiğini aktardı.

Peki kurbanların daha sonra topluca yakıldığı ortaya çıkan katliamın detayları neler, o tarihte neler yaşandı?

Ermeni güçlerinin 1991’in sonlarına doğru ablukaya aldığı Dağlık Karabağ’ın Hocalı bölgesi, 936 kilometrekarelik alana sahip, 2 bin 605 ailenin, toplam 7 bin kişinin yaşadığı bir kasabaydı. Aralık 1991’de Karabağ’ın başkenti olarak kabul edilen Hankendi şehrini ele geçiren Ermenilerin bir sonraki hedefi Hocalı oldu. Bölgenin etrafındaki bütün köy ve yolları kapatan Ermeniler, kasabanın diğer illerle kara yolu bağlantısını keserek katliamı gerçekleştirmişlerdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.