Ambulansların teslim töreni yapıldı « Kırşehir Gerçek Gazete

28 Nisan 2024 - 15:55

Ambulansların teslim töreni yapıldı

Ambulansların teslim töreni yapıldı
Son Güncelleme :

12 Nisan 2019 - 18:08

limize 8 Yeni Ambulans

Sağlık Bakanlığınca ilimize tahsis edilen 8 ambulansın teslim töreni gerçekleşti.

İl Sağlık Müdürlüğü binası önünde düzenlenen törende konuşan Valimiz Sayın İbrahim Akın, 8 yeni ambulansın ilimizde yürütülmekte olan sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracağını söyledi.

Kırşehir olarak ambulans ve istasyon başına düşen nüfus ortalamasına göre hastalara ulaşma konusunda Türkiye ortalamasına göre iyi bir durumda olduğumuzu belirten Valimiz Sayın İbrahim Akın, “Sağlık Bakanlığımızca ilimize tahsis edilen 8 ambulansın hizmete alım törenini gerçekleştiriyoruz. Bu ambulanslar, ilimizde yürütülmekte olan sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracak, hizmetlerin daha hızlı bir şekilde yapılmasına katkı sağlayacaktır. 40 ambulansa sahip olduğumuz Kırşehir’de olay yerine ulaşma süresi ortalaması ülke ortalamasında iyi bir konumda. İl merkezinde vakalara ulaşma süremiz 5.41 dakika, kırsal bölgelerde ise 14.41 dakikadır. Yeni ambulanslar da hızımıza hız katacak, hastalara daha çabuk ulaşılmasını sağlayacaktır. Günümüzde vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaşmış, hastalar hastaneye gönül rahatlığı ile gitmektedir. Bu hizmetlerin sunumundan dolayı Sağlık Bakanlığımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Devletimizin verdiği destekler hızla devam edecektir. Geniş bir sağlık ordusu ile vatandaşlarımıza sağlık hizmetleri sunduğumuz ilimizde ambulansların hayırlı olmasını temenni ediyor, kazasız belasız günler diliyorum. Sağlık personelimize de teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Milletvekilimiz Mustafa Kendirli de konuşmasında, “Bugün, 8 ambulansın Sağlık Bakanlığından teslim törenindeyiz. Bu yeni araçların acil durumlarda hastalarımıza ulaşma konusunda gücümüze güç katacağına inanıyorum. Ülkemizde son zamanlarda sağlık alanında birçok gelişmeler yaşandı. Bu ambulansların araç kafilemize katılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, yeni araçların hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

İl Sağlık Müdürü Suat Türkoğlu da yaptığı konuşmada sağlık personeli, ambulanslar ve araç filosu hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

“8 Ambulans, 8 Fidan” temasıyla düzenlenen tören, Sayın Valimizin yeni ambulanslarda incelemelerde bulunması, ardından Milletvekilimiz ve beraberindekiler ile birlikte fidan dikmesi ile sona erdi.

Törende Valimiz Sayın İbrahim Akın’ın yanı sıra Milletvekilimiz Mustafa Kendirli, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Sağlık Müdürü Suat Türkoğlu, daire müdürleri ve sağlık yöneticileri ile çalışanları yer aldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.