Ahi Evran Muhtar Adayı « Kırşehir Gerçek Gazete

3 Mayıs 2024 - 02:42

Ahi Evran Muhtar Adayı

Ahi Evran Muhtar Adayı
Son Güncelleme :

12 Aralık 2018 - 15:01

Kırşehirli 18 yaşındaki Hüseyin Uğurlu Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Ahi Evran Mahallesi’nde ikamet eden Hüseyin Uğurlu, yaşadığı mahalleden muhtar adayı olduğunu açıklayarak Türkiye’de en genç muhtar adayı ünvanını kazandı.

Ülke genelinde büyük heyecan uyandıran bu olay sosyal medya ve ulusal kanalların ilgi odağı oldu.Kırşehir’de bir çok sivil toplum kuruluşları ve partilerin ilgi gösterdiği muhtar adayı Hüseyin Uğurlu halinden memnun görünüyor.

Gazetemize yaptığı ziyarette, Ahi Evran Mahallesi’ndeki hizmetlerin yeterli olmadığını seçildiği taktirde bir çok hizmetin mahallemize kazandırılmasında büyük bir özveri ile çalışacağını söyledi. Ahi Evran Mahallesi’nin  öncelikli sorunları hakkında bilgiler veren Hüseyin Uğurlu, mahallede bulunan çocuk parklarında güvenliğin sağlanması için projelerin hazır olduğunu söyledi. Parklarda çocuklarımızın güvenliğini tehdit eden, başta uyuşturucu kullananlara karşı korumak için gelecek nesilleri muhafaza edeceğiz. Mahallemizdeki kadınlarımızın ev ekonomisine katkı sağlamaları için organik tarım ve  el emeği ürünlerinin satılabileceği yerlerin açılmasını sağlayacağız.

Mahallemizin sivil toplum kuruluşlarından olan  dayanışma derneği ve merkezi kuracağız. Belediyenin Hayır Evi olarak hizmet verdiği modelin mahallemizde de uygulanması için alt yapının çalışmasına başlanarak mahallemizdeki maddi imkanları olmayan ailelere yardım etmeyi düşünüyoruz.

Örf ve adetlerimizin gereği olan cenaze evlerindeki yardımlaşmanın mahallemiz de de yaşatılması için Yas evi hizmet merkezi ile taziyeye gelenlere yemek dahil tüm hizmetleri bu yardımlaşma kuruluşu ile yapacağız.

Çocukların parklarda oynarken aile büyükleri de Gönül Kahveleri ve kütüphaneler adı altında kuracağımız meskenlerde keyifli zaman geçirmeleri sağlanacak

Mahalle sakinleri olarak özellikle üst geçitler sorununun çözümünde öncülük yapmak olacaktır. Askerlik Şube kavşağı karşısında bulunan Ahi Evran Bulvarına bir üst geçit ve sinyalizasyon yapılması için çaba göstereceğiz. Sırrı Kardeşler İlkokuluna bağlanan sokağa geçişte öğrencilerin her an kaza geçirme riski taşımaktadır, bunun içinde gerekli önlemler konusunda duyarlı olacağız dedi.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.