AHİ İŞ KADINLARININ BÜYÜK BULUŞMASI « Kırşehir Gerçek Gazete

24 Nisan 2024 - 06:42

AHİ İŞ KADINLARININ BÜYÜK BULUŞMASI

AHİ İŞ KADINLARININ BÜYÜK BULUŞMASI
Son Güncelleme :

09 Mart 2023 - 11:46

AHİ İŞ KADINLARI DERNEĞİ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE BULUŞTU.

Ahi İş Kadınları Derneği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla Tanışma Toplantısında Bir Araya Geldi.

Kısa bir süre önce Duygu Dulkadir önderliğinde kurulan ismini iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzen olan AHİLİK TEŞKİLATI’ ndan alan Ahi İş Kadınları Derneği Kırşehir’de faaliyet gösteren kadın esnaflar başta olmak üzere Kırşehir iş dünyasının başarılı kadınlarını tek çatı altında toplandı.

Asrın Kafe’de düzenlenen tanışma toplantısı Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşu ile başladı.

Ahi İş Kadınları Derneği Başkanı Duygu Dulkadir toplantıda yapmış olduğu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Ahi İş Kadınları Derneğimizin kıymetli üyeleri derneğimizin ilk tanışma toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Bugün Özellikle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum…

Bu vesileyle “Hayatın her alanında varlıkları, emekleri, sevgi dolu yürekleri ve mücadeleleriyle geleceğimizin şekillendirilmesinde hayati role sahip olan, dünyamızı güzelleştiren, insanlığın umudunu yeşerten; fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden, toplum yapımızın temel direği siz kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

Bugün burada üyelerimizin birbiri ile tanışması kaynaşması hep birlikte iştişareler yaparak birlikte neler yapabiliriz konuşmak için topladık. Şuan 100’e yakın üyemiz bulunmaktadır ve hızlada artmaktadır. Kısa bir süre önce bütün resmi işlemlerimizi tamamlayarak AHİ İŞ KADINLARI DERNEĞİ ismi ile Kırşehir iş dünyasına kendini kanıtlamış gerek eğitimi, gerek becerisi, gerekse ismi ile takdir toplayan güçlü kadınlarımızı tek bir çatı altında toplamaya, birlik beraberlik içerisinde ülkemize ve Kırşehir’e varlığımızı bir kez daha göstermeye, kadının gücünü ortaya koymaya karar verdik.
Sizlere büyük bir heyecan ve azimle kurduğumuz Ahi İş Kadınları Derneğimizin amaçlarından ve misyonundan kısaca bahsetmek istiyorum.

Sevgili üyelerimiz bizim Misyonumuz cesaretli, özgüvenli, sosyal ve ekonomik anlamda üreten ülkesi için çalışan iş kadınlarımız ile birlik beraberlik içerisinde hareket etmektir.

Amacımız ise Ahi İş Kadınları Derneği adı altında bir araya geldiğimiz kadınlarımız ile şehrimiz için faaliyetlerde bulunmak, bilgi, tecrübe, eğitim sağlayarak Kırşehir iş dünyasındaki kadınlarımızın talep ve sorunlarını el birliği ile çözüme kavuşturmak, kadının gücüne ihtiyaç duyulan her alanda en önde koşmaktır. Ulusal ve uluslararası faaliyetlerde bulunmak projeler geliştirmek çalışmalar yapmak başlıca hedeflerimiz arasındadır.
Bu toplantıyı düzenlemeden önce bütün resmi işlemlerimizi bitirmek istedik ancak kuruluş aşamamızda hiç boş durmadık özelliklede Kahramanmaraş dahil 10 ilimizde meydana gelen üzücü depremin yaralarını sarmak için imkânı olan zamanı olan üyelerimiz ile canla başla çalıştık.
Biliyorsunuz Kadın isterse her şeyi yapar her yeri güzelleştirir.
Bundan sonra artık bütün üyelerimizin desteğini bekliyor düzenleyeceğimiz her bir faaliyette etkin rol oynamasını birlik ve beraberliği iliklerimize kadar hissetmek istiyorum İnşallah sizlerindi desteği ve katılımları daha güzel organizasyonlar ve etkinlikler ile Kırşehir’de kadının gücünü yeniden ortaya koyacağız.
“Kadın, emeğin, özverinin ve mücadelenin adıdır. Gönlüne dünyaları sığdırandır. Güçlü kadın demek, güçlü bir ülke demektir. Yaşadığımız bu zor günlerde kadın kadına dayanışma içinde olmaya, güvene, kararlılığa, cesur ve araştırmacı kadın ruhuna çok ihtiyacımız var. Hepimize kayıpsız, kaygısız, eşit ve sevgi dolu bir dünya diliyor toplantımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi

Topantıya Öz Sağlık İş Sendikası Şube Baskanı Nurcan Özer ve Kırşehir iş kadınları katılım sağladı. Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Düğer’de toplantıda kısa bir süreliğine yer alarak kadınların her zaman yanında olduklarını belirtti.

Toplantı üyelerin kendilerini tanıtması,karşılıklı fikir alışverişi ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla süpriz çekilişler ve fotoğraf çekimi ile devam etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.