ALLAHIN RIZASI ANA BABNIN RIZASIDIR « Kırşehir Gerçek Gazete

18 Nisan 2024 - 13:10

ALLAHIN RIZASI ANA BABNIN RIZASIDIR

ALLAHIN RIZASI ANA BABNIN RIZASIDIR
Son Güncelleme :

06 Ocak 2023 - 13:17

Kırşehir Abdüllkadir Geylani Vakfı Kurucusu Mustafa (Efendi)YILMAZ;
Sakın unutmayın! Aranızda ne kadar büyük anlaşmazlıklar ve fikir ayrılıkları olursa olsun anne-babanız kadar sizi kimse sevemez. Kimse onlar kadar sizin iyiliğinizi düşünemez. Hiçbir hoca, hiçbir arkadaş, hiçbir akraba sizi anne-babanızdan daha çok sevemez. O halde önce onların sözlerine kulak verin.

Çünkü Efendimiz (s.a.s.) buyuruyor ki; “Allah’ın rızası anne-babanın rızasındadır. Allah’ın gazabı da anne-babanın öfkesindedir” (Tirmizi).

Anne-Baba müşrik dahi olsa Allah (c.c), onlara iyi davranmayı emretmektedir.

“Eğer anne-baban, bir şeyi bana şirk koşman için seni zorlarlarsa bu durumda onlara uyma ama yine de onlara bu dünyada iyi ve güzel davran!” (Lokman, 31/15).

 “Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi ve anne babanıza iyi davranmanızı emretti. Onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlanırsa onlara öf bile deme! Onları azarlama! İkisine de gönül alıcı güzel sözler söyle.
 Onlara merhametle ve alçak gönüllülükle kol kanat ger. “Rabbim! Onlar nasıl küçüklükte beni şefkatle eğitip yetiştirdilerse şimdi sen de onlara merhamet göster” diyerek dua et.”
(İsra 23-24)

Rabbim bizleri Anne ve Baba rızasını gözeterek kendi rızasını kazanan kullarından eylesin. Cumamız mübarek olsun. ?

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.