ATA İSTİFA ETTİ… « Kırşehir Gerçek Gazete

26 Nisan 2024 - 17:17

ATA İSTİFA ETTİ…

ATA İSTİFA ETTİ…
Son Güncelleme :

24 Aralık 2018 - 11:29

Ülkücülerin kalesi olarak bilinen  ve ilimizin en büyük ilçesi olan Kaman’da MHP kan kaybediyor. Son yerel seçimlere girdiğimiz bu günlerde Kaman Belediye Başkan Adayı Jeoloji Mühendisi Kenan ELVAN’ın kamuoyunda başkan adaylığının kesinleştiği yönünde yapılan algı perasyonlarına tepki veren Şuayip Ata MHP’den istifa etti.

Ata yaptığı açıklamada, MHP Kırşehir İl Başkanlığı’nın oldu bittiye getirerek benimsediği siyasi adap ve nezaket dışı bu yönteme MHP Genel Merkezi adeta seyirci kalmıştır.  dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Ata Şöyle dedi: “Saygıdeğer ülküdaşlarım, mâlumunuz 7 Kasım 2018 tarihi itibariyle doğup büyüdüğümüz Yeşil Kaman’ımıza vefa borcumuzu ödemek, güzel projelere imza atmak için, MHP genel merkezine giderek Kaman Belediye Başkanı Adayı Adaylığı için başvuruda bulumdum. Ne yazık ki, aday adaylığı sürecimin başlamasıyla beraber, gençlik yıllarından beri içinde bulunduğum, birçok kademesinde şerefle görev yaptığım, bir siyasi partinin çok ötesinde “aile” olarak telakki ettiğim MHP’nin, eski MHP Kaman İlçe Başkanı, mevcut yönetimindeki bir takım kişi ve çevreler şahsıma yönelik karalama ve itibarsızlaştırma kampanyasına girişmişlerdir.
Aynı zamanda bu süreçte, partinin genel teamaülleri, parti disiplini ve teşkilat hiyerarşisi hiçe sayılarak , MHP Genel Merkezi resmi adayını ilan etmeden, MHP Kırşehir il başkanlığı düzeyinde bir “oldu bittiye getirilerek” Kaman İlçe Belediye Başkanı adayı kamuoyuna duyurulmuştur. Üzülerek görüyorum ki, MHP Kırşehir İl Başkanlığı’nın oldu bittiye getirerek benimsediği siyasi adap ve nezaket dışı bu yönteme MHP Genel Merkezi adeta seyirci kalmıştır.
Tüm bu yaşanan olaylar, ömrümüzü verdiğimiz partimiz MHP’de ülküdaşlık hukukunun,vefanın,parti disiplinin,teşkilat hiyerarşinin, “şahsiyetçilik” ilkesinin bir “nostalji” olarak tarihe karıştığını göstermiştir. Yukarıda sıraladığım bu nedenlerden dolayı MHP Kaman Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı’ndan çekiliyor, parti üyeliğinden istifa ediyorum.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur”.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.