Balıkçılar Bilgilendirilecek… « Kırşehir Gerçek Gazete

7 Mayıs 2024 - 02:57

Balıkçılar Bilgilendirilecek…

Balıkçılar Bilgilendirilecek…
Son Güncelleme :

04 Şubat 2019 - 14:59

Kırşehir’de, amatör olta balıkçılarına yönelik eğitim semineri verilecek.

Kırşehir Valiliği tarafından perşembe günü  düzenlenecek olan seminere  İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü , İl Jandarma Alay Komutanlığı, Kırşehir Amatör Balıkçılar Derneği ve Kaman Balıkçılık Kooperatifi başkanlığı, Toklumen Balıkçılık Kooperatifi Başkanlığının yanı sıra Kızılırmak havzasında balıkçılık yapan vatandaşlarımız katılacak.

Amatör amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ ile ilgili bilgilendirilmede bulunulacak olan seminer’de ilimizde  kaçak balık avlanmalarına verilen cezalar konusunda bilgilerin verileceği belirtildi.

Kaçak Avlanmalara karşı alınması gereken tedbirler konusunda Amatör ve Sportif Olta Balıkçıları Derneği Başkanı Mustafa Er, Kızılırmak havzasındaki bilinçsiz avlanmaların gelecek nesillere ihanet olduğunu söyledi.

Bilindiği üzere ilimiz Kızılırmak deltası üzerinde bir yer burada  günde 5 ton balık avlanmaktadır.Avlanan balıkların bir çoğu boyut olarak küçük avlanmaktadır. Balık neslinin tükenmesine göz yumulmamalı. Gerekli önlemlerin alınması için trol ve elektrik akımı ile yapılan balık katliamlarına dur denilmeli. Asayiş konusunda Jandarmanın gösterdiği duyarlılığı Tarım İl Müdürlüğü’nden de görmek istiyoruz. Tarım İl Müdürlüğü görevlerini hafta sonu da yerine getirmelidir. Aksi taktirde kaçak avcılığın yapıldığı bölgelerde denetimlerde caydırıcı cezaların verilememesi halinde ilimizde balık katliamları devam edecektir.

Perşembe günü yapacağımız seminerde yine bu konuları ele alacağız. Beklentimiz balıkçıların daha bilinçli olmaları konusunda bilgilerin verilmesini bekliyoruz. dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.