Başkan Bahçeci’nin Bisiklet Kullanıma Kırşehirlilerden tam destek « Kırşehir Gerçek Gazete

7 Mayıs 2024 - 00:09

Başkan Bahçeci’nin Bisiklet Kullanıma Kırşehirlilerden tam destek

Başkan Bahçeci’nin Bisiklet Kullanıma Kırşehirlilerden tam destek
Son Güncelleme :

29 Eylül 2018 - 17:45

Başkan Bahçeci’nin Bisiklet Kullanıma Kırşehirlilerden tam destek

Kırşehir Belediyesi tarafından “Kırşehir’i seviyorum bisiklete biniyorum” etkinliği düzenlendi.  Bir ay önce makam aracını terk edip bisiklete binmeye başlayan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci Kırşehir’de  yüzlerce vatandaşla birlikte yolda pedal çevirdi. Vatandaşlarla birlikte bisiklet sürdüğü turda birbirinden renkli görüntüler oluştu.

Bisiklet turuna Ak Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Garnizon Komutanı Ferhat Kuran, Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz , Esnaf Odaları Başkanı Bahamettin Öztürk daire müdürleri ve kalabalık halk topluluğu katıldı.

Bisiklet turu Askerlik şubesi önünden başlayarak, Ankara Caddesi, Terme Caddesi kavşağından dönülerek Cacabey meydanında son buldu.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci katılımın böyle yoğun ve yüksek olmasını görmek beni çok mutlu etti inşallah ilerleyen zamanlarda bu tip etkinliklerin sayısını artıracağız. Bisiklete binmek Türkiye için, ilimiz için son derece stratejik öneme sahip. Her zaman söylüyoruz sağlık açısından, hem ekonomimiz açısından, hem doğayı kirletmemek adına, hem de trafik problemi oluşturmamak adına hepimizin bisiklete binmesi lazım. Takım elbise ile bisiklete binilmez, hanımlar bisiklete binmez , gençler bisiklete binmez bütün bu hurafeleri yanlış düşünceleri atacağız ve inşallah Kırşehir Türkiye’nin en çok bisiklete şehiri olacak, sizlere sonuna kadar güveniyorum.

Kırşehir’in çehresinin komple değiştirdiğini belirten Başkan Bahçeci ,iki yıla yakın alt yapıydı, yollardı, peyzajdı yoğun bir çalışma geçirdik. O çalışmaların hepsinin amacı size güzel bir şehir imar edebilmek. Çocuklarımıza yaşanabilir bir şehir bırakabilmek, arabanın birinci sırada olduğu değil, insanın birinci sırada olduğu bir şehir imar etmekti. Biraz sizleri biraz yorduk, belki trafik sıkıştı, toz oldu, çamur oldu. Çokta eleştirenler oldu. Yollar daraldı diyenler oldu. Şunu hiçbir zaman unutmayın bu yaptığımız çalışma Türkiye’de örneği olmayan bir çalışmadır. Tamamen teknik elemanlarla en iyi uzmanlarla yaptığımız bir çalışmadır. Burada amaç bireysel araba kullanımını azaltmak toplu taşım bisiklet yürüyüş yolları , yürüme alanları oluşturmak.

1 Ekim 2018 Pazartesi günü otobüslerin devreye gireceğini kaydeden Başkan Bahçeci dolmuşlar kalkıp, otobüsler devreye girecek. Alışana kadar biraz zorlanacağız. Otobüsler tam işlemeye başladığında, şehir merkezinde herkes bisiklet kullandığında o zaman Kırşehir gerçekten modern, yaşanabilir, aydın bir şehir haline gelecek. Tarihi ve kökleri Kırşehir Türkiye’de adından söz ettiren bir şehir haline geldi ve gelmeye devam edecek dedi.

Ak Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Kırşehir Valisi İbrahim Akın’da birer konuşmaya yaparak bisiklete binmenin önemine değindiler.

Konuşmaların ardından Cacabey Meydanın toplanan vatandaşlara çekilişle bisiklet kaskı, eldiven ve bisiklet hediye edildi.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.