BAŞKAN DOĞAN BİRLİK MESAJI VERDİ « Kırşehir Gerçek Gazete

27 Nisan 2024 - 00:40

BAŞKAN DOĞAN BİRLİK MESAJI VERDİ

BAŞKAN DOĞAN BİRLİK MESAJI VERDİ
Son Güncelleme :

25 Ağustos 2023 - 15:11

Petrol iş sendikası yönetimi olarak 05.10.2022 tarihli seçim sürecinde 200 delegenin 177 sini alarak işçinin tam güvenini Alarak göreve başladık.
Tabi geldiğimiz dönemde iş yerlerimizde sendikanın varlığı tartışılır hale gelmiş, üyelerimiz tarafından güven duyulmayan işçisine ve temsilcisine sahip çıkılmayan bir sendika söz konusuydu.İşimizin kolay olmadığını biliyorduk. Bizim şubeye bağlı en büyük fabrika Petlas iş yerimizdir. Bu iş yerimizde ve diğer iş yerlerimizde olduğu gibi bazı olumsuzlukları düzeltmeye gayret gösteriyoruz. Eksiklerimiz olmasına rağmen iyi işlere imza atıyoruz.
Petlas iş yerimizde bu yıl sözleşme dışı ilk altı ay ücretlere %19, ikinci altı ay ortalama %30 oranında iyileştirme yapmış olduk.
2023 yılında toplamda çarpanı ile %54 oranına varan bir sözleşme dışı iyileştirmeyi İş verenle oturup ülkenin Ekonomik şartları ortaya koyarak iyileştirmeleri yapmış olduk.
Tabi bunlar kendiliğinden olmuyor. Biz bu yola girerken arkadaşlara verdiğimiz bir söz vardı. Önceliğimizin Emek ve alın teri olacağını zaten üyelerimize beyan etmiştik. Üyelerini dinleyen, Üyelerine sahip çıkan, Temsilcileriyle uyum içinde çalışan bir sendikal yönetim anlayışı olacağını söylemiştik.
Biz göreve geldiğimizden 3 ay sonra, Petlas işyerimizde temsilcilik seçimi yaptık. üyelerimiz 4 yıl boyunca kendilerini temsil edecek temsilcileri seçti. Allaha çok şükür temsilcilerimizle uyum içerisinde çalışıyoruz. Temsilcilerle biriz, beraberiz ve tekiz bunu herkes bilsin. İşyerlerimizde ki sıkıntıları beraber çözüyoruz ve çözmeye gayret gösteriyoruz.
Ben 2015 ile 2017 yılları arasında baş temsilcilik görevi yaptım.görev süresince şunu öğrendim.Şubeniz haklı olduğunuz her konuda sizi desteklerse başarı gelir o yüzden şube yönetimi olarak baş temsilci ve temsilcilerimizin haklı olduğu ve çalışanlarımızın menfaatine olan her konuda onların yanındayız ve beraberiz.
Yönetim olarak hiç bir zaman ben değil biz anlayışı ile İşçimize hizmet edeceğiz. kimseyi ayırt etmeyeceğiz, Üyesiyle, temsilcisiyle birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman neler yapabileceğimizin bilinci içerisinde hareket edeceğiz.
Önümüzde 01.01.2024 tarihi itibariyle iş yerimizde sözleşme süreci başlayacak. Ekonomik şartlar İşcimizin alım gücünü iyice düşürdü. Ve Türk iş in verilerine göre açlık sınırı içerisinde çalışıyoruz. Tabi ki bu Ekonomik şartları ne üyelerimiz, ne sendika nede işverenler bu hale getirdi tamamen bizi yönetenlerin başarısızlığıdır.
İnşallah önümüzdeki dönemde bizi yönetenlerden temennimiz ekonomik koşulları düzelterek enflasyonla mücadelede doğru bir politika uygulanır ve enflasyon düşüş eğilimine girer. ve bütün yurttaşlar gibi biz emekçilerde rahat bir nefes alırız.
Bizler petrol iş yönetimi olarak ileriye umutla bakıyoruz.Sözleşme öncesi üyelerimizle ve delegelerimizle taslağımızı oluşturacağız. Ben yaptım, Ben istiyorum anlayaşı Bizde olmayacak. Taslağımıza işcimizin istemediği hiç bir maddeyi yazmayacağız. Üyelerimizle, temsilcilerimizle ve genel merkezimizle Biz biriz ve birlikteyiz. Bu anlayışla İşçilerimize verdiğimiz bütün sözleri yerine getirip görevimizi yapmış olacağız.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.