Belediye Borç Batağında mı? « Kırşehir Gerçek Gazete

29 Mart 2024 - 15:24

Belediye Borç Batağında mı?

Belediye Borç Batağında mı?
Son Güncelleme :

11 Şubat 2019 - 11:57

Belediye başkanları  makamına oturduğunda ilk yaptıkları şey yakalarındaki parti rozetini çıkartarak, tüm şehrin belediye başkanı oldukları konusunda açıklama  yaparak vatandaşın gönlünü almaktadırlar. İşte bu ve benzeri nedenlerle tüm halkına hizmet etmekle yükümlü, siyaset üstü bir konumda bulunması gereken belediye başkanları, kendisine güvenilerek emanet edilen o makamlarda bulunmaları ve şehri de temsil etmeleri nedeniyle şehr-i emin (şehrin güvenilir insanı) olarak da görev yapmak mecburiyetindedirler..

Şehr-i emin olabilmenin bir sorumluluğu vardır. O şehrin insanlarına şeffaf olmak ve hesap verebilir kişi olabilmektir. Maddi ve manevi dertlerine çare olmaktır. Bu nedenle şehr-i emin olmanın vebali büyüktür. Halkın seçtiği  belediye başkanı koltuğuna oturduğu  andan itibaren kendisine oy versin veya vermesin şehrin tüm insanlarına hizmet etmek zorundadır.

            Şehri emin olarak Kırşehir Belediye Başkanlığı yapan Yaşar Bahçeci’nin, yaklaşan belediye başkanlığı arifesinde Kırşehir Belediyesi’nin Ne kadar borcu var? sorusunun cevabını vermesi bekleniyor.

            İlimiz belediye başkan adayları ve halkın Kırşehir Beledisi’nin borcu konusunda bilgi kirliliği yaşadığı görülüyor. Kimine göre ülke sıralamasında 4. borçlu belediyeyiz, kimine göre  480 milyon, kimine göre 260 milyon liranın üstünde, kimine göre yılda 34 milyon faiz ödüyoruz gibi ortalıkta dolaşan haberlere net cevabın Yaşar Bahçeciden gelmesi bekleniyor.

            Yaşar Bahçeci’nin  açıklaması istenen sorular şöyle: “Kırşehir Belediyesi borçlu ise ne kadar borcu var?. Borçlu değil artılarda ise belediyenin kasasında  ne kadar para var?” bu soruların cevabı verilmeden şeffaflığın olamayacağı belirtiliyor.

            Seçim atmosferinde olduğumuz şu günlerde yaratılmak istenen ” belediyenin borcu var hangi aday bu borçları kapatır. Arkasında ağası olmayan bir yönetim bu borcu nasıl kapatacak gibi algılar yaratılması da Kırşehirliler tarafından tepki ile karşılanıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.