Belediye İşi Vurgun İşi mi? « Kırşehir Gerçek Gazete

10 Mayıs 2024 - 19:37

Belediye İşi Vurgun İşi mi?

Belediye İşi Vurgun İşi mi?
Son Güncelleme :

05 Mart 2019 - 9:49

Kırşehir Belediyesi’nin hat safhaya ulaşmış borçlarının neler olduğu anlaşılıyor. Yapılan işlere baktığınızda belediyenin bırakın borçlu olmayı kasasında milyonların olması gerekirken neden bu kadar borçlu olduğunu  tek tek anlatmaya devam ediyoruz..

Kırşehir Belediyesi yapılan bir işi defalarca ihaleye çıkartıp, müteahhitlerine para kazandırmış.  Kamuoyunda bilinen miktarlar üzerinde yapılan bu ihalelerden  bir tanesi de  Kırşehir’de büyük tepki gösterilen  otogarın yerive kapasite küçüklüğü.

2012’de 8 milyon 874 bin  liraya ilk ihalesi yapılan Otogar ihalesinde belirtilen istinat duvarına 3 kez  tekrar ödeme yapılmış. İhalesi yapılan Otogar İhalesi Şartnamesinde  istinat duvarının da bulunmasına rağmen bu istinat duvarına sonradan ödenen para toplam 6 milyon 185 bin lira ödenmiş. Halbuki bu son ödenen istinat duvarı yapılan ilk ihale şartnamesinde belirtilmesine rağmen neden tekrar 6 milyon 185 bin lira daha ödeme yapılmış.

Şimdi soruyoruz: Belediye başkanı olarak görev yapan  Yaşar Bahçeci’nin de bir İnşaat Mühendisi olması, Belediye meclis üyelerinin çoğunun inşaat sektöründe olmalarına rağmen yapılan bir ihalede belirtilen işi birer yıl ara ile tekrar ihaleye çıkartılmasına nasıl izin verildiği soru işaretleri arasında yer alıyor.

Bu şehrin paralarının nasıl çarçur edildiğine bir cevap bekleniyor.

ilk ihale bedeli olan 8 .874. 000.TL olan bir otogar bize yaklaşık iki katına yani 16.000.000 Tl’ye mal olmuş durumda.

Bu yolsuzluğun hesabını kim verecek? Kırşehir’deki tüyü bitmemiş  çocuklarımızın hakkını kim koruyacak?  Bu yolsuzluğun araştırılıp, suçluların adalet önüne çıkartılmasını  istiyoruz.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.