BERBERLER VE KUAFÖRLERE COVİD-19 TESTİ YAPILDI « Kırşehir Gerçek Gazete

25 Nisan 2024 - 08:09

BERBERLER VE KUAFÖRLERE COVİD-19 TESTİ YAPILDI

BERBERLER VE KUAFÖRLERE COVİD-19 TESTİ YAPILDI
Son Güncelleme :

10 Mayıs 2020 - 9:59

11 Mayıs Pazartesi günü iş yerlerini açacak olan erkek berberi, kuaför ve yanlarında çalışanlara yönelik Kırşehir Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği koordinesinde covid-19 testleri yapılmaya başlandı.
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Kırşehir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk,
Tüm dünyada devam eden ve fiziksel temas, solunum vb. yollarla çok hızlı bir şekilde bulaşarak enfekte olan insan sayısını hızla arttıran Koronavirüs (Covid-19) salgınının halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. iş yerlerinin faaliyetleri 21.03.2020 tarihi saat 18.00 itibariyle geçici süreliğine durdurulmuştu.
Gelinen noktada kaydedilen olumlu gelişmeler ile Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda berber, kuaför, güzellik salonu/merkezi vb. işyerlerinin faaliyetlerinin kısıtlanmasına yönelik tedbirler 04.05.2020 Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde değerlendirilmiş, berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. iş yerlerinin, Koronavirüs salgının etkileri gözetilerek belirlenecek kurallara uyulması kaydıyla 11.05.2020 tarihinde faaliyete geçebileceklerine ilişkin karar alınmıştır.
İcra ettikleri meslek gereğince insanlarla yakın temas içerisinde olan berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecisi üyelerimiz ile yanlarında çalışanlarına mesaiye başlamadan evvel Covid 19 testi yaptırmanın salgının bulaşma riskini azaltmak amacıyla uygun olacağını düşündük. Test sonucu negatif çıkanlara işyerini açmalarına müsaade edileceğini belirten başkan Öztürk, 11 Mayıs’tan itibaren vatandaşlarımız huzur içerisinde berberine, kuaförüne ve güzellik salonlarına giderek istedikleri işlemi yaptırabileceklerdir dedi. 09 Mayıs Cumartesi günü Erkek Berberlere, 10 Mayıs Pazar günü bayan kuaförleri ile güzellik salonu işletmelerine yönelik sağlık taramalarının yapılacağını ifade eden Başkan Öztürk Covid 19 testlerinin yapılması hususunda koordinasyonu en güzel şekilde sağlayan ve büyük emeği olan Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Sağlık İl Müdürümüze ve büyük özveri ile çalışan sağlık çalışanlarına teşekkür ederim dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.