CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI LAYIKIYLA KUTLANDI « Kırşehir Gerçek Gazete

27 Nisan 2024 - 12:44

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI LAYIKIYLA KUTLANDI

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI LAYIKIYLA KUTLANDI
Son Güncelleme :

03 Kasım 2023 - 15:20

Yeni Nesil Anaokulu Cumhuriyetimizin 100. Yılını Layıkıyla Kutladı.Okul Müdürü Aycan BAYIR Gelen konuklara şöyle seslendi;Sayın vali yardımcım, sayın velilerim, sevgili öğrencilerim, değerli öğretmen arkadaşlarım ve değerli konuklar.
Bin bir zorluk ve mücadele ile yoktan var edilen bir milletin tekrar dirilişini, sonsuza dek yaşatmaya söz verdiğimiz Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümü kutlama programımıza hepiniz hoş geldiniz.
Sevgili konuklar, Cumhuriyetimize, tarihimize, ülkemize sahip çıkarak ve bu manevi mirasın değerini bilerek, bu geceye katılan ve Cumhuriyeti kendinden sonra gelen nesile bir manevi miras gibi emanet eden tüm velilerime ve öğretmenlerime şükranlarımı sunarak başlıyorum sözlerime.
Bugün, binlerin değil, on binlerin, yüz binlerin canlarını ve kanlarını seve seve vererek; Sakarya’dan Çanakkale’ye, Conk Bayırından, Erzurum’a, Sivas’ta ve İzmir’in dağlarında çarpışan şehit onbaşıların, nene hatunların, şahin beylerin, Mustafa Kemallerin günü bugün…
Milletçe verilen şanlı bir mücadelenin ardından düşman sürgüsünün sinemizden çıktığı, sınırlarımızın kanla çizildiği kutlu bir gün, bugün!…
Sayın veliler ve sevgili konuklar!
Bugün tek bir yürek olarak yaşayabiliyorsak bugün bataklığa benzer bir coğrafyada hür ve refah için bir ulus olarak yaşayabiliyorsak işte bunun sebebidir Cumhuriyet!
İşte bu yüzden sevgili konuklar; ilk kurşunu atan Hasan Tahsin’i unutmayalım, Cumhuriyet şehidi Kubilay’ı, susmayacak ezanı, inmeyecek bayrağı ve Mustafa Kemal’i unutmayalım ve unutturmayalım!
1923 29 Eylül’ünde başlayan o kutlu yürüyüşün 100. Yılında ve yaşında, Yeni Nesil Anaokulu olarak ulu önderin izinde olduğumuzu bir kez daha haykırıyor, onu anmak ve en büyük eserim dediği Cumhuriyete bir kez daha sahip çıkmak adına düzenlediğimiz gecemize katılımlarınızdan dolayı hepinize saygılar sunuyor, sizleri öğretmen ve öğrencilerimizle baş başa bırakıyorum.Bizde Gerçek Gazete olarak yapılan bu etkinlikten onur ve gurur duyduk .Kendilerini tebrik eder çalışmalarında başarılar dileriz.Emeği geçen başta okul müdüresi AYCAN BAYIR Hanıma ve herkese teşekkür ederim

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.