Tamam Dedi… « Kırşehir Gerçek Gazete

3 Mayıs 2024 - 05:01

Tamam Dedi…

Tamam Dedi…
Son Güncelleme :

13 Kasım 2018 - 16:01

Yaklaşan 31 Mart Mahalli yerel seçimlerinde CHP’den  adaylığına net gözüyle bakılan Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Oda başkanlığından istifa etti Kahvaltılı Basın toplantısında Basın mensuplarıyla bir araya gelen Ekicioğlu, Cumhuriyet Halk Partisinden Belediye Başkanı Adaylığı için istifa etti.

2009 yılı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığından bugüne kadar Ticaret ve Sanayi Odasının yöneticiliğini yapmış olan Ekicioğlu, İstifa nedenini genç kuşakların önünü açmak. Yetiştirdiğimiz insanların, gençlerin önünü açmak için istifa ediyorum diye değerlendirmede bulundu. Odamızı daha öncede söylediğimiz gibi vizyonu, misyonu dediğimiz gençlerimize gönül rahatlığı içerisinde teslim ediyoruz. Yetiştirdiğimiz gençler ülkenin geleceği açısından gerçekten çok önemli. Bu enerjik ve donanımlı bilgi ile Kırşehir’de ki iş dünyasının önündeki büyük bir engellerin kalkacağına da inanıyoruz. Çünkü biz TR-71 bölgesine baktığımızda Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Aksaray illerinden birisiyiz. Ahi Evran’ın ve Hacı Bektaş-ı Veli’nin, Aşık Said’in, Aşıkpaşa’nın, Cacabey’in, Şeyh Edebali’nin, Yunus Emre’nin memleketinde bu tür insanların yetişmesini doğal olarak görüyoruz”

“Bu insanların torunları ve kuşakları olarak biz bu şehre bir değer kattıysak ve katkı sunduysak bizim için çok güzel ve büyük bir mutluluktur. Oda bize çok şey kattı. Biz odamıza en ufak bir çivi dahi çaktıysak bizim için büyük bir onurdur. Ticaret ve Sanayi Odası’nın bize kattığı bilgi, birikim, çevre ilişkileri, toplumsal ilişkileri çok önemsiyoruz. Çünkü iş dünyasının farklı bir dünyası olduğuna inanıyoruz. İş dünyasını 24 saat çalışmaya hazır bir iş dünyası olarak görüyoruz. Üreten bir toplum ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bugünkü geldiğimiz noktaya baktığımızda üretimin bizim için ne kadar hayati bir mesele olduğunu görüyoruz. Siyasi partilere değil Türkiye Cumhuriyeti’ne saldırı var. Dünyadaki ilk bağımsızlık mücadelesi veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emperyalizmi Türkiye’den kovup denize döktüklerini ve ülkeyi bir bağımsızlığa getirdiğinde 1923’te kurulan Cumhuriyete hala içinde kin besleyen emperyalist güçler var. Bunların farkındayız. Bunlar hiç bir zaman emellerine ulaşamayacaklar. Çünkü bağımsızlığını kazanan yokluktan veya açlıktan, silah olmadan ordusu olmadan donanması olmadan ülkedeki bağımsızlığı kaçan bu toplumun torunları olarak bunları göğüsleyip ve bertaraf edeceğimize inanıyorum.

Emperyalist saldırılar karşısında bugünkü iktidarından muhalefetine hepsinin birlikte durmasından yanayız. Bundan sonraki yaşamımda ülkeme katkı sunmaya, çalışmaya ve üretmeye devam edeceğim. İstifamı sunsam da bundan sonra ne gerekiyorsa desteklerimi her zaman göreceklerdir. Proje, çalışma konusunda ne gerekiyorsa hep birlikte gelecek yaşamımda da her zaman desteklerimi sürdürmeye devam edeceğim. İş dünyasında ve Başkanlık dönemimde olduğum sürede 24 saat telefonum açıktı ve Bundan sonraki süreçte de 24 saat telefonum açık olacaktır. Bu tutum ve davranış ülkeye hizmet etme noktasında eş değer bir davranıştır. Bugüne kadar odadaki görevlerimizde odamıza bir şeyler kattıysak bundan sonraki hayatım boyunca da insanlığa bir şeyler katarak yolumuza devam edeceğiz. Bu vesileyle 10 yıl boyunca bana verilmiş olan desteklerden dolayı herkese teşekkür ediyorum. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Hakkınızı helal edin” dedi.

BENİM İÇİN TSO DEFTERİ KAPANDI

Selahattin Ekicioğlu kendisine yöneltilen ”eğer aday olamazsanız göreve tekrar döner misiniz ?” sorusuna ise , ”kural gereği dönebiliyorum ancak meslek etiğim gereği aday olamadığım takdirde tekrar göreve dönmeyeceğim.” diyerek TSO sayfasını da kapattığını duyurdu. Ekicioğlu TSO başkanlığı için bundan sonraki süreçle ile ilgili ise , ” Yönetim kurulundaki 7 kişi ayrılmam ile birlikte 6’ya düşecek.Meclisten ilk sıradaki yedek üye ile birlikte bu sayı tekrar 7’ye yükselecek.Daha sonra meclis yeni başkanı gizli oylama ile belirleyecek.” açıklamalarında bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.