Ekmek 1.5 lira mı olacak? « Kırşehir Gerçek Gazete

4 Mayıs 2024 - 02:58

Ekmek 1.5 lira mı olacak?

Ekmek 1.5 lira mı olacak?
Son Güncelleme :

05 Ocak 2019 - 17:08

Ekonomik krizin ardından başta Un fabrikalarındaki maliyet artışlarının artması, fırın işletmecilerinin girdi fazlalıkları nedeni ile Ocak ayından sonra ekmekte zam kaçınılmaz görülüyor.

İlimizde ekmek sektöründeki fırıncılar ekonomik zorluklar nedeni ile kaçınılmaz olan ekmek zammı yolda dedi.

Daha önce 250 gr. ekmeğin 1 liradan satıldığını dile getiren fırıncılar, 300 gr. ekmeğin 1.5 liradan satılmasını istiyorlar.

Bilindiği üzere haziran ayında gramajda indirim yapılarak büyük orandaki zammın önüne geçildiği ancak dayanacak güçlerinin kalmadığını söyleyen fırın esnafı önümüzdeki günlerde  ekmekte bir ayarlama yapılmasını istediler.

Un fiyatının sürekli artmasının ve peşin para karşılığında satılmasının fırıncıları zor durumda bıraktığını ifade eden fırıncı esnafı zam kaçınılmaz olacaktır. Son günlerde un fiyatlarındaki artışların bu şekilde devam etmesi halinde fırıncı esnafı iflasın eşiğine gelecektir.

Kırşehir Belediyesinin ekmek üzerinde oy avcılığı yaptığını öne süren fırıncılar,  belediyenin bu tutumlarını terk etmelerini istedi. Belediye ve fırıncılar bir araya gelerek  bu işe bir çözüm bulunmalı. Ekonomik kriz başladığı günden bu yana ilimizde kepenk kapatan esnaf sayısı giderek arttı. Fırıncı esnafının derdine çare  bulunsun dediler.

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.