GÜNAHLARIMIZA İSTİĞFAR ETMEK « Kırşehir Gerçek Gazete

27 Nisan 2024 - 00:40

GÜNAHLARIMIZA İSTİĞFAR ETMEK

GÜNAHLARIMIZA İSTİĞFAR ETMEK
Son Güncelleme :

08 Eylül 2023 - 12:33

KIRŞEHİR ABDULKADİR GEYLANİ VAKFI
Kurucusu Mustafa Yılmaz
GÜNAHLARIMIZA İSTİĞFAR ETMEK

Allâh Teâlâ (c.c) buyurdular ki:
“Ey iman edenler! Samîmî bir tevbe ile Allâh’a dönün! (Ancak böyle yaptığı­nız takdirde) umulur ki Rabbiniz, sizin kötülüklerinizi affeder!..”
(Tahrîm, 8)

“Kim kötülük işler veya nefsine zulmedip sonra Allah’tan bağışlanma dilerse Allah’ı bağışlayıcı ve merhamet edici olarak bulur.”
(Nisa Suresi, 110)

Allâh Rasûlü (sav) buyurdular ki:
“Zikirde “Lâ ilâhe illallâh” dan, dualarda “istiğfar” dan faziletlisi, üstünü yoktur.”
(Hz. İbni Amr (r.a) 382/9 Ramuz El-Ehadis)

“Size, derdinizi ve devanızı bildireyim mi?
Haberiniz de olsun ki, sizin derdiniz günahlardır. Devanız ise istiğfardır.”
(Hz. Enes (r.a) 166/6 Ramuz El-Ehadis)

“Arz üzerinde iki eman sebebi vardır. Ben emanım ve istiğfar da emandır. Ben kalmıyacağım ama istiğfar emanı kalacak. Şu halde her günah ve kusurda istiğfara devam edin.”
(Ramuz El-Ehadis 325/14)

“Bir kimse çok istiğfar ederse, Aziz ve Celil olan Allah onu her dertten kurtarır ve her sıkıntıdan halas eder ve onu hiç ummadığı yerden rızıklandırır.”
(Hz. İbni Abbas (r.a) 408/6 Ramuz El-Ehadis)

“Bir adam, rızkının geri kaldığına kanaat getirirse ‘Tekbiri’ (Allâhu Ekber) çok yapsın; kaygısı, tasası çok olan da ‘istiğfarı’ (Estağfirullâh el Azîm) çok yapsın.”
(Hz. Enes (r.a.) 402/5 Ramuz El-Ehadis)

“Kim ki amel defterinin kendisini sevindirmesinden hoşlanırsa, istiğfarı çok etsin.”
(Hz. Zubeyr (r.a) 396/14 Ramuz El-Ehadis)

“Güneş batmadan günde 70 kere istiğfar et. Allah senin 70 senelik günahını affeder. Dedi ki: “Benim yetmiş senelik günahım yok.” Buyurdu ki; Ev halkın için. Dedi ki: “Ev halkımın da yoksa?” Buyurdu ki, komşuların için.”
(Ramuz El-Ehadis 473/1)

“Allah (c.c) bir kula bir nimet verir de, kulda onun Allah’dan olduğunu bilirse Allah Teala o kula henüz “Hamd” etmeden evvel “şükrü”nü yazar. Bir kul da bir günah işler ve ona pişman olursa, Allah Teala o henüz istiğfar etmeden ona mağfiret yazar. Bir kulda bir veya yarım dinara elbise satın alır ve onu giyince Allah’a hamd ederse, elbise henüz dizine ulaşmadan Allah onu affeder.”
(Hz. Âişe (r.a) 372 /13 Ramuz El-Ehadis)

“Kabrinde ölü, boğulmak üzere olan kimseye benzer. Babadan, anadan, çocuktan veya sağlam dosttan dua bekler. O, duaya kavuştuğunda bu ona dünya ve içindekilerden daha sevgili olur. Allah Azze ve Celle kabir ehline, dünya ehlinin duasından dağlar gibi idhal eder. Muhakkak ki dirilerin ölülere hediyesi, onlar için istiğfar ve onlar için sadakadır.”
(Hz. İbni Abbas (r.a) 368/10 Ramuz El-Ehadis)

“Şeytan dedi ki: ‘Ya Rabbi! İzzetin hakkı için canı çıkıncaya kadar onları kandıracağım’. Allah Teâlâ da buyurdu ki: ‘İzzetim Celâlim hakkı için istiğfar ettikçe, Ben de onları affedeceğim.’ ”
(Hz. Ebû Said (r.a) 102/3 Ramuz El-Ehadis)

“Merhamet edin, merhamet olunasınız. Af edin, af olunasınız. Yazık, lâf ebesi olanlara. Yazık günahlarını bilerek devam edip istiğfar etmeyenlere.”
(Hz. İbni Amr (r.a.) 70/10 Ramuz El-Ehadis)

Kim her namazdan sonra istiğfar edip te üç kerre: “Estağfirullah el-azîm ellezî lâ ilâhe illâ hû, el hayyul kayyûme ve etûbü ileyh” derse günahları affolunur; cepheden kaçmış ta olsa.
(Hz. Bera (r.a.) 403/1 Ramuz El-Ehadis)

“Rabbimiz, rahmet ve ilim bakımından herşeyi kuşatıp-sardın, tevbe edenler ve Senin yoluna tabi olanlara mağfiret et ve onları cehennem azabından koru.”
(Mü’min Suresi, 7)
“Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımaz­san, mutlakâ ziyân edenlerden oluruz.” (A’râf, 23)
Rabbimiz! Bizim, aile eşrafımızın, neslimizin ve Ümmeti Muhammedin bilerek veya bilmeyerek geçmişte ve gelecekte yaptığımız ve yapacağımız bütün günahlarımızı bağışla.
İşlediğim kusurların şerrinden Sana sığınıyoruz. Bize lutfettiğin nîmetleri yüce huzûrunda minnetle anıyor, günâhlarımızı îtirâf ediyoruz. Şüphesiz sen affedicisin, affetmeyi seversin, bizleri affeyle. Şüphe yok ki günahları Sen’den başka affedecek yoktur.”
Amîn!

HAYIRLI CUMALAR

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.