Hemşehrimiz Mumcu’yu Memleketimizde Andık! « Kırşehir Gerçek Gazete

27 Nisan 2024 - 17:58

Hemşehrimiz Mumcu’yu Memleketimizde Andık!

Hemşehrimiz Mumcu’yu Memleketimizde Andık!
Son Güncelleme :

25 Ocak 2019 - 11:52

CHP Kırşehir Beşediye Başkan Adayı Selahattin Ekicioğlu, Uğur Mumcu’nun katledilişinin yıldönümünde konuştu.
Çağdaş Yaşamı DesteklemeDerneği tarafından düzenlenen panelde konuşan Ekicioğlu, Uğur MUMCU, hümanist bir gazeteci olduğu için; eşit, özgür, adil ve insanca bir yaşamı savunduğu için; cesur olduğu için katledildi.
Uğur MUMCU, gerçek bir gazeteciydi. Uğur MUMCU’ nun, ” Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.” sözünü bugün çok daha iyi anlıyoruz. Bugün gazetecilik zor bir sınavdan geçiyor. Görevi, gerçekleri aktarmak olan gazetecilik; yalanı, iftirayı iş edinmiş görünüyor.
Bizim, bağımsız, cesur, araştırmacı gazetecilerin sayısını artırmamız lazım. Uğur MUMCU ve onun gibilerin bize mirası, bağımsız gazeteciliktir.
Gazetecilerimiz, bağımsız, cesur olsun ki hukuksuzlukları, adaletsizlikleri, yolsuzlukları yazabilsin. Bugün bağımsız gazeteciliğe her zamankinden çok ihtiyacımız var.
Uğur MUMCU, sizin de bildiğiniz üzere, Kırşehir’de dünyaya geldi. Bu da Kırşehir’imiz için büyük bir onurdur.
Uğur MUMCU, çok önemli bir aydınımız. Aydınların en önemli özelliği öngörülü olmalarıdır. O, 40 yıl öncesinden birçok konuda uyardı herkesi. Sadece onun yazdıkları okunsa, uyarıları dikkate alınsaydı yakın zamanda ülkemizde yaşanan birçok sıkıntı, felaket yaşanmazdı.
Bu etkinliği Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği düzenledi. Aydınlanma deyince Türkan SAYLAN hocayı da huzurlarınızda anmak isterim. Bu ülkenin çocukları adına Hoca’ya şükranlarımı sunuyorum. Aydınlanma meşalesinin cesur taşıcısıydı Türkan Hoca.
Türkan Hoca’ya, yaşamının son günlerinde yapılanlar aklıma geldikçe yüreğim burkuluyor, kabullenemiyorum.
İyiliğin karşılığı güzel ülkemde bu olmamalı. Bu güzel ülkede hepimiz eşit, özgür bireyler olarak insanca yaşamayı hak ediyoruz.
İnsanca yaşamın büyük savunucuları Uğur MUMCU’ yu, Türkan SAYLAN’I; bu uğurda emek harcamış, bedel ödemiş aydınlarımızı rahmetle ve minnetler anıyorum. Bu anlamlı buluşma için ÇYDD Kırşehir Şubesi yöneticilerine, değerli panelistlere teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.