Hoşgeldin Ramazan…. « Kırşehir Gerçek Gazete

19 Nisan 2024 - 18:00

Hoşgeldin Ramazan….

Hoşgeldin Ramazan….
Son Güncelleme :

03 Mayıs 2019 - 11:14

Tüm Müslümanların mübarek aylarından olan Ramazan ayının başlanacağı bu günlerde Ramazan ayının önemi hakkında bilgiler veren Kırşehir Abdulkadir  Geylani Vakfı Kurucusu Mustafa Yılmaz, Tüm müslüman aleminin Ramazan’ını kutladı.

Mustafa Yılmaz  Ramazan Ayının bir ibadet ayı, Rahmet ayı, Mağrifet ayı, insanların tövbe ayı, ve cehennemden azat olma ayı olarak nitelendirdi.

Ramazan ayının kötülüklerden vazgeçip, Allah’a dönme ayı olduğunu belirten Vakıf kurucusu Mustafa Yılmaz, Recep ayının ekme, Şaban Ayı’nın sulama, Ramazan ayının da harman etme ayı olduğunu söyledi. Evveli Ramazan rahmet, ortası mağrifet, sonu cehennemden azad zamanı olan bu mübarek ayda, herkesin tövbe ederek günahlarından arınması için bir fırsat olduğunu belirten Abdulkadir  Geylani Vakfı Kurucusu Mustafa Yılmaz; ” Hicrî ayların dokuzuncusu ve üç ayların sonuncusu olan mübarek Ramazan ayına erişmenin mutluluğunu bütün Müslümanlar olarak hissetmeye başladık  Çünkü bu ay¸ âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamber (s.a.v.)’e; Allah’ın rızâsına¸ mağfiretine ulaşmanın yollarını insanlara bildiren bir hidâyet rehberi olan¸ Kur’ân’ın indirilmeye başladığı aydır. Ramazan ayında insanlık¸ mağfiretin kaynağı olan Kur’ân ile buluştuğu için önemli bir aydır”. dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.