İmza Toplandı. « Kırşehir Gerçek Gazete

10 Mayıs 2024 - 19:31

İmza Toplandı.

İmza Toplandı.
Son Güncelleme :

28 Ekim 2018 - 16:41

Kırşehir Amatör ve Sportif Olta Balıkçılık Derneği Başkanı Mustafa Er, 2019’da Kızılırmak’ta avlanacak balık bulamayacağız dedi.

Dernek başkanı Mustafa Er, konunun hassasiyetini dile getirmek amacı ile bir imza kampanyası başlattı.

İlimiz sınırları içerisinde bulunan Kızılırmak havzasında bilinçsizce ve elektrik akımı kullanılarak yapılan balık avlanmaları kınıyoruz. Elektrikle balık avlanmaların Balık yumurtalarını ve yavrularını öldürüyor..Balıkların üremesi gecikiyor ve verimlilik diyen  Er,  yalnızca balıkların değil kabuklular, yengeçler gibi türlerinde telef olmasına neden oluyor dedi.

Dernek Başkanı Er, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “İç Sularda Yer Yasakları ve Sınırlamalar” adlı genelgesinde elektrikle balık avlama yasaklanmış. Genel Hususlar’ın 18.maddesi 8. bendine göre “Elektrik akımı, elektroşok, tüp gaz ve hava tazyikli yöntemleriyle yaba, balyoz ve benzer araçların amatör avcılıkta kullanılması yasaktır” diyor. Ama bu yasağa ilimizde uyulmuyor dedi.

Bilinçsiz yapılan balık avlanmalarına ilgi çekmek için yüzlerce imza toplandığını ve bu imzaların başta valilik olmak üzere ilgili yerlere ulaştıracaklarını söyledi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.