İŞKUR İstihdamı Devam Ediyor… « Kırşehir Gerçek Gazete

9 Mayıs 2024 - 00:30

İŞKUR İstihdamı Devam Ediyor…

İŞKUR İstihdamı Devam Ediyor…
Son Güncelleme :

25 Nisan 2019 - 10:48

İŞKUR MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ ÇALIŞMALARINA SON SÜRAT DEVAM EDİYOR

İlimizde faaliyet gösteren firmaların, destek ve teşviklerden mümkün olduğunca çabuk haberdar olabilmeleri için Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Metin Ülgen KAYA da kapı kapı dolaşıp işverenlerimizi ziyaret ediyor.

Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Metin Ülgen KAYA konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Milli İstihdam Seferberliğinin 2019 yılı ikinci fazı duyurulduğundan bu yana İlimiz genelinde “Burası Kırşehir Burada İş Var” sloganı ile İşverenlerimizin haberdar olabilmeleri için Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerine, MÜSİAD üyesi işverenlerimize ve Kırşehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyelerine gerçekleştirdiğimiz gibi büyük çapta toplantılar düzenleyerek destek ve teşviklerimizi ayrıntılı biçimde anlattık. Genel toplantılar haricinde işverenlerimizle hem iş dünyası hakkında istişarelerde bulunabilmek hem de destek ve teşvikleri daha ayrıntılı biçimde aktarıp durumlarına özel teşvikleri tahlil edebilmek üzere işverenlerimize tek tek ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Kısa sürede yüzlerce işverenimizi ziyaret ederek destek ve teşvikleri kendilerinin yararlanabileceği şekliyle ayrıntılı şekilde anlattık.” Dedi.

Milli İstihdam Seferberliği kapsamında sağlanan destek ve teşviklerden bazıları ise şöyle:

1)      Yeni İstihdama Ücret Desteği : İşverenler, 2019 Nisan Ayı sonuna kadar 2018 yılı en düşük çalışan sayısına ilaveten sağlayacakları her ilave istihdam için, 3 ay boyunca prim ve verginin yanı sıra herhangi bir ücret de ödemeden işçi çalıştırabiliyor.

2)       Yeni İstihdamın SGK Primine, Vergisine Destek : İşverenler Aralık 2020’ye kadar her yeni istihdam için, 18 ay süresince SGK primlerini ve vergileri ödemiyorlar.

3)      Kısa Çalışma Ödeneği :  İşyerinde çalışma sürelerini geçici olarak azaltmak zorunda kalan işverenlerin 3 ay boyunca azaltılan süreye ilişkin çalışanlarının ücreti Türkiye İş Kurumu tarafından karşılanıyor.

4)      Asgari Ücret Desteği : 2019 yılı için 12 ay süreyle, çalışan sayısı 500’e kadar olan işverenlere aylık 150 TL, 500 ve üzeri çalışanı olan işverenlere ise 101 TL ücret desteği sağlanıyor.

5)      Önce İşbaşı Eğitimi Sonra İstihdam Desteği : Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen İşbaşı Eğitim Programları ile işverenlere ve iş arayanlara iş fırsatları sunmaya devam ediliyor. 2-5 yaş arası çocuğu olan kadın katılımcıların çocuk bakım destekleri de İŞKUR tarafından karşılanıyor.

6)      İhtiyacınıza Uygun, Nitelikli İşgücü Eğitimine Tam Destek : Mesleki Eğitim ve Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında işverenlerin ihtiyacı olan nitelikli işgücünü hazırlamak üzere 8 aya kadar mesleki eğitim kursları düzenleyip kursiyerlerin ücret ve sigortaları İŞKUR tarafından karşılanıyor.

7)      Düzenli Ödemeye Devamlı Destek : SGK primlerini düzenli ödeyen işverenlere 5 puanlık indirim sağlanıyor.

8)      Kalkınmaya İlave Destek : Kalkınmada öncelikli iller arasında yer alan Kırşehirimiz ile toplam 51 ilde, SGK primlerinin 5 puanlık indirimine ilave olarak 6 puanlık ek indirim avantajı sağlanıyor.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.