Kafa Bulmaya Devam Ediyorlar… « Kırşehir Gerçek Gazete

29 Nisan 2024 - 13:18

Kafa Bulmaya Devam Ediyorlar…

Kafa Bulmaya Devam Ediyorlar…
Son Güncelleme :

15 Ocak 2019 - 13:27

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yaptığı seçim propagandalarında Kırşehirlilerle kafa bulmaya devam ediyor. Belediye imkanlarını seçim için kullanmayı adet haline getiren Yaşar Bahçeci,  sanki kendi insiyatifi ile  65 yaş üstü insanları ücretsiz taşıyacakları müjdesini vermiş.  Bahçeci’nin bu müjdesine bir anlam veremeyen Kırşehirliler. Bu hak zaten yasalarca kazanılmış bir hak. Bahçeci bu yasa gereği 65 yaş üstü insanlarımızın ulaşım hizmetini vermezse suç işler dediler.

Yaşar Bahçeci’nin yaşlılarımıza tanınan bu hakkı sanki kendisinin bir lütfû olarak taktim etmesi tepkilere neden oldu. Vatandaşlarımız 65 yaş üstü insanlarımızdan kart parası alınmasının da yasalara uygun olmadığı  biliniyor.

Yaşar Bahçeci’nin  Kırşehirlilere hizmet yapacak sa önce geleceğimiz olan çocuklarımızdan yani öğrencilerden ücret almaması gerekir. 1.75 lira olan toplu taşıma ücretlerinden sadece 25 kuruş indirimli öğrenci taşınması Kırşehirlileri zor durumda bırakıyor.

Yasalarımızın 65 yaş üstü insanlarımıza tanınan haklar şöyle:

60 yaş ve üstü bireylerin ücretsiz veya indirimli yolculuk hakkı

MADDE 5 – (1) Türk vatandaşı olan altmış beş yaş ve üzeri kişiler, demiryolları ve denizyollarının şehiriçihatları ile belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanır.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Taylan Şimşek 15 Ocak 2019 / 20:44 Cevapla

Birisi gitsin sayın bahçe ciye madde 5 hakkında bilgi versin..