Ekicioğlu:”Kazanan Kırşehir Olacak” « Kırşehir Gerçek Gazete

28 Nisan 2024 - 19:03

Ekicioğlu:”Kazanan Kırşehir Olacak”

Ekicioğlu:”Kazanan Kırşehir Olacak”
Son Güncelleme :

16 Aralık 2018 - 15:12

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’den Belediye başkan adayı olan Selahattin Ekici, Adaylığını dün  Parti binasında açıkladı.

Kırşehir’in sembol isimlerinden olan Ahi Evran-ı Veli Camii’nde kılınan öğle namazı sonrasında İl yönetimiyle birlikte CHP İl binası önünde seçmenleri buluştu.

Kalabalık bir partili ve seçmen lerin hazır bulunduğu toplulukla  bir ilgilenen Belediye başkan adayı Selahattin Ekicioğlu bir balkon konuşması yaptı. Ekicioğlu’nun  adaylık açıklamasını il ve ilçe yönetimi, tüm ilçe başkanları,ilçe belediye başkan adayları ile Hacıbektaş İlçe başkanı da katıldı.

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan’ın TBMM’sinde görüşülmekte olan  bütçe görüşmeleri nedeni ile katılamadığı toplantı saat: 14’de başladı. Konuşmacıların tebriklerinin ardından  balkonda konuşma yapan Ekicioğlu, bazıları bizleri gizemli görüyor, işin sırrını Ahiliğin felsefesine bakarlarsa bizim sırrımızı görürler.Bizler kaç kuşaktır ticaret yaparız ve hiç bozulmadan da bu günlere geldik. İşte asıl sebep yaşamımızdaki Ahilik felsefesidir. Bundan sonrada aynı şekilde kirlenmeden siyasettede bu felsefeyi  yürüteceğiz. Ahilik gibi başka bir önemli konuda şehitlerimiz, basın açıklamamızdan sonra bu vatanın bizim olması için canlarını feda edenlere ziyarete gideceğiz. Bu ülkede yaşıyorsak o şehitlere borçluyuz, çalışmamızı bu ziyaretten sonra başlatacağız dedi.

Ekicioğlu konuşmasına şöyle devam etti:”Kırşehir‘i yönetmeye aday gösterilmek başlı başına bir onurdur, bana destek olan herkese teşekkür ediyorum. Yerel yönetim ciddi bir iştir. Planlı ve programlı olmak gerekmektedir. Bu şehir de yaşayan hiç bir kimse gözardı edilmeden, hizmet verilmelidir. Halk seçimler sonrasında da şehir yönetimde söz sahibi olmalıdır. Yerel yönetim bir bilanço işidir ve bu bilanço her zaman şeffaf olacaktır. Biz her zaman Kırşehir için çalışanlardan olacağız. Genel başkanımızın da söylediği gibi, CHP’li belediyelerde asgari ücret en az 2 bin 200 lira olacak, kazandığımız taktirde de hiçbir çalışan işinden olmayacaktır. Biz de bunları kesinlikle uygulayacağız. Mahalli İdareler Seçimleri için kampanya dönemini başlatıyoruz. Kırşehir için hizmet edeceğiz, kazanan her zaman Kırşehir olacaktır.”

Yerel yönetim, ciddi bir iştir; ekip işidir. Planlı, programlı olmak gerekir. Hizmet alanlar, yani o şehirde yaşayanlar göz ardı edilmemelidir. Kurallar, meclisler işlevsel olmalıdır. Şehir ‘’ ben yaptım oldu’’ anlayışıyla değil ortak akılla yönetilmelidir. Halk seçimden seçime sandığa giden değildir. Yurttaş, sandıktan sonra da şehrin yönetiminde hak ve söz sahibi olmalıdır.

Yerel yönetim, aynı zamanda bir bilanço işidir. Bilanço, şeffaf olmalı, her kuruşun hesabı halka verilmelidir. Savurganlığın acısını ne yazık ki sadece biz değil; çocuklarımız, torunlarımız çeker. Yerel yönetim, birilerini zenginleştirme yeri değil ,refahı halka yansıtma yeridir.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi odasında,2009-2013 yılları arasında Başkan yardımcısı; 2013’ten Kasım 2018’e kadar Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptım. Bu süre içinde benim için olmazsa olmaz üç şey vardı; şeffaflık, vizyoner yaklaşım, katılımcılık. Yerel yönetimde de bu üç ilkeyi sürdürmek şarttır.

Bir yönetime kadın ve genç eli mutlaka değmeli. Gençlere, kadınlara oy ver ama yönetme diyoruz. Bunu da tersine çevireceğiz.

Yerel yönetim, eskiyle hesaplaşma yeri değildir. Hele de ekmeğin peşinde olan, alın teri döken insanla hesaplaşma yeri hiç değildir. Bizim için yandaş yoktur. Bizim için alın teri döken; emek harcayan; zihnini belediye için, Kırşehir için yoran vardır. Hepsinin de başımızın üstünde yeri vardır.

Önümüzde 31 Mart’a kadar sürecek bir kampanya dönemi var. Bugünkü açıklamamızı, bu  kampanya döneminin ‘’ merhaba’’ sı olarak kabul edin. Şehrimizi iyi tanıyoruz. İnsanımızın sorunlarını, beklentilerini detaylarıyla biliyoruz. Çözüm önerilerimizi, projelerimizi, bakış açımızı ayrıntılı bir biçimde, sizlerle sık sık paylaşacağız.

Biz huzurlu, mutlu bir Kırşehir için yola çıktık. Bizi bir arada tutmayacak, bizi birbirimizden ayıracak, ötekileştirecek, toplumda yaralar açacak hiçbir söylem ve davranışın içinde olmayacağız. Kırşehir Belediye Başkan Adaylıkları belli olan diğer arkadaşlarımı da ziyaret edeceğim. Adaylıklarından dolayı kutlayıp başarılar dileyeceğim. 1 Nisan sabahı bu güzel şehir kazansın, istiyoruz.dedi.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.