Köylü Konakla Mutlu Olmaz. « Kırşehir Gerçek Gazete

29 Mart 2024 - 01:23

Köylü Konakla Mutlu Olmaz.

Köylü Konakla Mutlu Olmaz.
Son Güncelleme :

27 Şubat 2019 - 13:13

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, kentin 50 köyüne “millet konakları” yapılacağını söylemiş.

Kendirli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci 100 günlük programına göre köy ve mahallelerde sosyal dokuyu geliştirmek üzere konak, kıraathane, kütüphane gibi işlevlere sahip çok amaçlı millet konaklarının yapılması kapsamında uygulama projelerinin hazırlanmasına ve ihale süreçlerine başlandığını belirterek Kırşehir’e 50 konak yapacaklarmış.

Kendirli, yazılı olarak yaptığı açıklamasında: ” Köylerimize yapılacak olan 25 millet konaklarının bütçe, proje ve ihale süreçleri yoğun çalışma sonucu bitirilmiş olup, şehrimiz, millet konaklarını Türkiye genelinde ilk tamamlayan iller arasına girmiştir. Yapılacak 25 millet konaklarına ilave olarak 25 köyümüzde de millet konaklarının çalışmaları devam etmektedir. Çalışma sonucunda toplam 50 köyümüz millet konağına kavuşacak. Yapılacak millet konakları şehrimize ve köylerimize hayırlı olsun.” dedi.

Kırşehir’de köyden göçün önlenemediği, köylünün ekonomik sorunlarının halledilmediği, çiftçinin yaşadığı köylerin alt yapı sorunlarının halledilmediği bir zamanda köy konakları yapıyoruz diye ortaya çıkmanın bir anlamının olmadığını belirten köylüler; “Kendi köylerimizde kendi oturacağımız evler bile kullanılamaz hale geldi. Eğer köylü düşünülüyorsa yıkılmaya yüz tutmuş köylünün evlerini onarın. Köylünün köyde kalabilmesini sağlayın. Köylü köyündeki konağı ne yapacak. Köylünün kangren olmuş sorunları ile ilgilenin. Köy konaklarını zaten köylü kendi yapar. Yeter ki köylüye destek çıkın. Köylü köyündeki konakla mutlu olmaz.” denildi.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.