İndirim yok. Zam Var! « Kırşehir Gerçek Gazete

2 Mayıs 2024 - 07:22

İndirim yok. Zam Var!

İndirim yok.  Zam Var!
Son Güncelleme :

10 Kasım 2018 - 11:31

YENİ YÖNTEM GELİŞTİRDİLER

Döviz kurundaki yükselişi bahane ederek fiyatlarına fahiş zam yapan ve fiyat oyunuyla örtülü fiyat artışı yapan fırsatçı marketler vatandaş tepki gösterip, hükümet ceza kesince yeni bir yöntem keşfetti. Marketlerde bu seferde ‘sözde indirim harekatı’ başladı. “Her gün düşük fiyat”, “Bu markete özel”, “Bu etiketi takip et”, “Çok iyi fiyat” başlıklarıyla indirim algısı yaratmaya çalışan marketler, azalan tüketici ziyaretleri ve düşen sepet ortalamalarını bu şekilde yükseltmeye çalışıyor.

Geçtiğimiz gün ilimizdeki en büyük marketler zinciri olan bir markette yaşananlara tepkiler büyüyor.

Etikette 23.30 TL yazan bir salçanın kasada 30 TL olduğunu gören müşteriye neden böyle dediklerinde Ankara’nın talimatı böyle dedikleri öğrenildi.

Hükümetin aldığı karar gereği satışlarda %10 indirim uygulanması gerekirken bırakın %10 indirimi yüzde yüz zamlı satışların devam etmesinin önlenmesi isteniyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.