Muhtar adayları bilgilendirilecek! « Kırşehir Gerçek Gazete

7 Mayıs 2024 - 02:21

Muhtar adayları bilgilendirilecek!

Muhtar adayları bilgilendirilecek!
Son Güncelleme :

06 Şubat 2019 - 14:19

Yaklaşan yerel seçimlerde, Mahallelerimize muhtar adayı olanları toplantıya çağırdı.

12 Şubat Salı günü  saat 10.00’da Neşet Ertaş  Kültür Merkezinde toplanacak olan muhtar adaylarına seçim güvenliği konusunda bilgiler vereceği belirtilirken, Kırşehir’de ki muhtar adaylarının uyması gereken kurallar konusunda  da bilgilendirilecekler.

Bilindiği üzere muhtar enflasyonun yaşandığı ilimizde muhtar olacak kişilerde kriterlerin oluşması açısında n önemli bir toplantı olacağı belirtiliyor. Bir mahallede onlarca muhtar adayının olması, seçim günü oy pusulalarının  oy kullanılacak yerlerdeki yerleşimlerinin  nasıl olacağı konusunda tedirgin olduklarını belirten muhtar adayları bu toplantının iyi olmasını bekliyorlar.

Muhtar olma kriterlerinin neler olması gerektiği konusunda bilgi sahibi olamadıklarını da söyleyen muhtar adayları seçimlerden önce yüksek seçim kurulu tarafından muhtar adaylarının incelenmesi ni istediler. Her önüne gelen kişilerin ben muhtar adayıyım  deyip ev ev dolaşmalarına izin verilmemeli denildi.

Bazı muhtar adaylarının vazifeleri dışındaki görevleri seçmenlere vaad etmelerine de tepki  veren bazı muhtar adayları,  Muhtarın görevi park bahçe yapmak değildir dediler.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.