NAMAZ HAKKINDA « Kırşehir Gerçek Gazete

27 Nisan 2024 - 00:41

NAMAZ HAKKINDA

NAMAZ HAKKINDA
Son Güncelleme :

15 Nisan 2024 - 18:17

KIRŞEHİR ABDULKADİR GEYLANİ VAKFI KURUCUSU HACI MUSTAFA YILMAZ;

NEFİSLERİNE UYUP NAMAZ KILANLARA VE KILMAYANLARA YAZIKLAR OLSUN!!!.

(Namazlarını kasten terk ederler, Gafletle kılıp zulmederler, yetimi itip kakarlar, haram yerler, hakkı olmayan şeyi almaya çalışırlar, hayra engel olurlar, yalan yere yemin ederler, yalancı şahitlik yaparlar, akrabalık bağlarını koparırlar… )”

Allâh Teâlâ (c.c) Kur’an-ı Kerim de buyuruyor ki:
“Sizi cehenneme sürükleyen sebep nedir? Derler ki: ‘Biz namaz kılanlardan değildik’.” (Müddessir/42)

“Sonra onların arkasından namazı savsaklayan (vaktinde kılmayan) ve nefislerinin azgın arzularına uyan bir nesil geldi. Onlar ileride cehennemin en derin yerini boylayacaklar” (Meryem/59)

“Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, onlar namazlarını ciddiye almazlar.” (Maûn 4-5)

Allâh Rasûlü (sav) buyurdular ki:
“Nice namaz kılanlar var ki, yorgunluktan başka namazından elde ettiği bir şey yoktur.”
(İbn Mace, Sıyam,21)

“İnsan ile şirk ve küfür arasında namazı terk etmek vardır.“ (Müslim, Îmân 134)

“Ben sana emretmişken seni secde etmekten alıkoyan nedir?” (İblîs), “Ben ondan daha üstünüm; çünkü beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın” dedi.
“Allah, “Öyle ise in oradan! Orada büyüklük taslamak senin haddin değildir. Çık! Artık sen aşağılıklardansın!” buyurdu. (A’râf 12,13)

NAMAZI TERK EDENİN İSLÂM’DAN NASİBİ YOKTUR

Misver bin Mahreme -radıyallâhu anh- şöyle anlatır:
“Ömer bin Hattâb (Ra) hançerlendiğinde zaman zaman baygınlık geçiriyordu. Bir keresinde yanına girdim, üstüne bir örtü örtmüşler, kendinden geçmiş vaziyette yatıyordu. Yanındakilere: «–Durumu nasıl?» diye sordum.

«–Gördüğün gibi baygın.» dediler.
«–Namaza çağırdınız mı? Eğer hayattaysa onu namazdan başka hiçbir şey korkutup uyandıramaz.» dedim. Bunun üzerine:
«–Ey Mü’minlerin Emîri namaz! Namaz kılındı!» dediler. Hazret-i Ömer -radıyallâhu anh- hemen ayıldı ve:
«–Öyle mi? Vallâhi namazı terk edenin İslâm’dan nasîbi yoktur.» dedi. Kalktı ve yarasından kanlar akarak namazını kıldı.”
(Muvatta, Tahâret, 51)

“Kıyamet günü kul (hesap vermek üzere huzur-u İlahîye) getirilir. Allah Teala Hazretleri:
‘Ben sana kulak, göz, mal ve evlat vermedim mi? Sana hayvanları ve ekimi musahhar kılmadım mı? Seni bunlara baş olmak, onlardan istifade etmek üzere serbest bırakmadım mı? Acaba, benimle bugünkü şu karşılaşmanı hiç düşündün mü?’ diye soracak. Kul da: ‘Hayır’ diyecek. Allah Teala Hazretleri:
“Öyleyse bugün ben de seni unutacağım, tıpkı senin (dünyada) beni unuttuğun gibi!” buyuracak.”
(Tirmizî, Kıyamet 7, 2430)

Ey Kardeşim! Sen zevk ve isteklerine karşı koymazken seni yaratan Allah’a karşı gelirsin! Allah’ın ayetlerini duyar ve namaz konusundaki emirlerini gayet iyi bilir de Allah’ın bu husustaki tehditlerini sanki hiç duymamış gibi namaz kılmamakta hâlâ ısrar edersin:

“Vay haline, her yalancı ve günahkâr kişinin! ki, Allah’ın kendisine okunan ayetlerini işitir de sonra büyüklük taslayarak sanki hiç duymamış gibi (küfründe) direnir İşte onu acı bir azap ile müjdele!” (Câsiye, 7- 8)

“(Ey Muhammed!) Kitaptan sana vahyolunanı oku, namazı da dosdoğru kıl. Çünkü namaz, insanı hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah’ı anmak (olan namaz) elbette en büyük ibadettir. Allah, yaptıklarınızı biliyor.” (Ankebut, 45)

İnşâAllâh bizler Allâh (c.c) ve Rasûlu’nün (s.a.v) emir ve yasaklarına körlerden ve hafife alanlardan olmayız. Rabbimiz bizleri ve neslimizi namazı hakkıyla kılanlardan eylesin. Amîn!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.