ŞABAN AYI « Kırşehir Gerçek Gazete

27 Nisan 2024 - 00:41

ŞABAN AYI

ŞABAN AYI
Son Güncelleme :

12 Şubat 2024 - 9:00

KIRŞEHİR ABDULKADİR GEYLANİ VAKFI KURUCUSU HACI MUSTAFA YILMAZ;

ŞABAN AYI
Üç ayların ikincisi olan Rasûlullâh ﷺ Efendimiz’in ayı olan Şaban Ayına girmiş bulunmaktayız.

Şa’bân; muhabbet, salih amel işleyip vefa gösterme ayıdır. Bu ayda günahlar, afv ü mağfiret kılınır.

Allâh Rasûlü (sav), Şaban ayı geldiğinde oruç tutmaya özen gösterirdi. Üsame ibni Zeyd (radıyallâhu anh) Resulullah (sav) şu soruyu soruyor:
“Yâ Resulallah! Sizin Şaban ayında tuttuğunuz kadar hiçbir ayda oruç tuttuğunuzu göremiyorum” dediğimde,
Peygamber (sav) şöyle buyurdular:
“Bu Receb ve Ramazan ayları arasında öyle faziletli bir aydır ki, insanların çoğu bundan gafildir. Bu öyle bir aydır ki, ameller, Âlemlerin Rabbine bu ayda yükseltilir. Bu nedenle Ben de oruçlu iken amellerimin yükseltilmesini severim.” (Nesai, Savm, 70)

Resulullah (sav) Efendimiz bu aylarda nafile ibadetlere, oruca ve özellikle de Allah-ü Teâlâ Hazretlerini zikre büyük önem vermiştir. Gerek Sahabeyi Kiram Efendilerimiz gerekse ecdadımız, bu aylarda zamanlarının büyük bir bölümünü; Kur’an-ı Kerim okumaya, zikrullaha, zekâtlarını vermeye, fakir ve yetimleri gözetmeye, borçlarını ödemeye, cömertlik yapmaya, nafile oruç ve ibadetlere mutlak surette önem vermişler, tövbe istiğfara özen göstermişler, Allah’ın razı olacağı cümle işe dört elle sarılmaya çalışmışlardır.
Üç aylardan olan Şa’bân Ayı münasebetiyle kendimize yeniden çeki düzen verelim, rahmet ve bereket mevsimi bu aylarda başta oruç olmak üzere, daha çok iyilik ve hayır yapmak suretiyle, testilerimizi doldurmaya çalışalım.

ŞABAN AYINDA
23.000 veya 63.000 SALAVAT GETİRMEYE ÇALIŞALIM (duası topluca Berat Kandilinde Kırşehir Abdulkadir Geylani Vakfında yapılacaktır.)

(Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ êlihî ve sahbihî ve sellim)

“Allahım! Receb ve Şa’ban’ı hakkımızda mübarek kıl. Bizi Ramazan’a ulaştır.”
(Ahmed b. Hanbel; Müsned)

Mübarek Şa’bân ayımız bize, ailemize, ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlık için hayırlara, barışa ve huzura vesile olmasını Yüce Mevlamızdan niyaz ederim.

Rabb’imiz, hayırlara vesile eylesin,
Şaban Ayına ulaştırdığı gibi,
Ramazan Ayına da kavuşmayı nasip etsin..

ALLAH ﷻ Rasûlullâh ﷺ Efendimiz’in muhabbetini her hücremizde hissetmeyi, her türlü sünneti seniyyesini ihya etmeyi, ahlâkı ile ahlâklanmayı, ölmeden rüyada nur cemalini görmeyi, mübarek elini öpmeyi, feyzinden bereketinden istifade etmeyi, şefaatlerine nail olmayı nasib eylesin.” AMÎN!

ESSALÂTÜ VESSELÂMÜ ALEYKE YA RASÛLALLÂH
ESSALÂTÜ VESSELÂMÜ ALEYKE YA HABİBALLÂH
ESSALÂTÜ VESSELÂMÜ ALEYKE YA SEYYİDEL EVVELÎNE VEL ÂHIRÎN. VESELÂMÜN ALEL MÜRSELÎN. VELHAMDÜLİLLÂHİ RABBİL ALEMÎN. AMÎN!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.