ŞEKER HASTALIĞI(DİYABET)TEDAVİSİ « Kırşehir Gerçek Gazete

24 Nisan 2024 - 18:16

ŞEKER HASTALIĞI(DİYABET)TEDAVİSİ

ŞEKER HASTALIĞI(DİYABET)TEDAVİSİ
Son Güncelleme :

26 Aralık 2022 - 10:19

KIRŞEHİR ABDULKADİR GEYLANİ VAKFI KURUCUSU MUSTAFA (EFENDİ)YILMAZ

ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET) İÇİN KESİN TEDAVİ

DİYABET, PANKREAS’IN İŞLEV GÖREMEMESİNDEN KAYNAKLANIR.

Öncelikle, Pankreas Nedir ve Nerededir?

Pankreas, sindirim sistemi ve metabolik süreç için hayati önem taşıyan mide ile omurga arasında saklı küçük bir organdır. Sarımsı, yaklaşık 15 cm uzunluğunda, 5 cm genişliğinde ve 2 ila 3 cm kalınlığında olup yaklaşık 80 ila 120 gr. ağırlığında bir salgı bezidir.

Pankreasın iki temel fonksiyonu vardır.
1- Kan şekeri düzeylerini kontrol ederek insülin yapar,

2- Yağ ve protein sindirimi için enzim oluşturmak

Pankreas, sindirim bozuklukları ve insülin enzimi eksikliği nedeniyle kan şekeri hastalığı oluşur. Akut veya kronik pankreatit (pankreas iltihabı) ya da kansere neden olabilir.

PANKREAS VE ŞEKER (DİYABET) TEDAVİSİ İÇİN MUHAKKAK TAVSİYE OLUNUR

1- SARI LİMON: temizleyip çekirdeğini atın. İç kabuğu ve dış kabuğu ile hepsiyle beraber ince ince kesilip sabahtan akşama kadar bir limon bitiririlecek,
40 günde inşaALLAH Pankreas ve yollarını temizler o kimsenin şekerini yer bitirir o sarı limon (aç karna olursa daha iyi olur)

Limon; hayati önem taşıyan sindirim enzimlerinin pankreas tarafından serbest bırakılmasına yardımcı olur. C vitamini içeriği yüksek olan limonun en önemli özelliği antioksidan etki göstermesidir.

Limonun başta; kolon, prostat, göğüs, akciğer ve pankreas kanseri olmak üzere 12 kanser türüne karşı koruyucu ve tümör gelişimini engelleyen başlıca besinlerden biridir.
Anti-mikrobiyal özelliği olması sebebiyle enfeksiyonlara karşı koruyucudur.

Kansızlık ve yüksek tansiyon sıkıntısı olan kişiler limon tüketmeye özen göstermelidir.

Karaciğer, kalp ve safra kesesi için de en sağlıklı besinlerden biridir. Böbrek taşlarını ve böbrek kumlarını ağrısız, acısız dökmeye yardımcı olur.

LİMONUN ASIL VİTAMİNİ KABUĞUNDA

Limon kabuğunda bulunan polifenoller, vitaminler, mineraller, lif, karotenoidler ve esansiyel yağlar birçok hastalığa karşı koruyor.

İçerisindeki yüksek antioksidan kapasitesi sayesinde hücrelerde hasar oluşturan serbest radikalleri etkisiz hale getiriyor.
******************
2- ‘YAPIŞKAN OTU’nu çay gibi kaynatın su yerine onu için,
Yapışkan otu meşhurdur. Bahçelerde bulunur.

YAPIŞKAN OTU FAYDALARI:
Vücuttaki kan şekerinin dengelenmesini sağlar.
İltihap giderici, balgam söktürücü, öksürük kesici, göğsü yumuşatıcı, idrar söktürücü, iştah açıcı, romatizmal ağrıları hafifletici, safra arttırıcı ve bağırsak solucanlarını düşürücü özelliklere sahiptir.
Bunların yanı sıra kansızlık (anemi), verem, bronşit, kanser, mide ve onikiparmak bağırsağı hastalıklarının tedavisinde de kullanılan şifalı bir bitkidir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.