TGMP 2650 KADIN GİRİŞİMCİYE KREDİ DAĞITTI « Kırşehir Gerçek Gazete

27 Nisan 2024 - 00:41

TGMP 2650 KADIN GİRİŞİMCİYE KREDİ DAĞITTI

TGMP 2650 KADIN GİRİŞİMCİYE KREDİ DAĞITTI
Son Güncelleme :

03 Nisan 2024 - 0:00

TGMP 2650 Kadın Girişimciye Kredi Dağıttı

Türkiye Grameen Mikrofinans (TGMP) Programı Kırşehir Şubesi ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından Kırşehir ve ilçelerinde yaşayan  ‘Ekonomide Bende Varım Diyen’ 2650 kadın girişimciye kredi dağıtıldı.

TGMP Kırşehir Şube Yetkilisi Raziye Karaburçak , bankacılık sistemine nazaran kadınlara dağıttıkları kredilerde faiz uygulanmadığını ve amaçlarının dar gelirli aileler öncelikli olmak üzere kadınların daha fazla ekonomiye katılımlarını sağlamak olduğunu söyledi.

Bundan yola çıkarak Türkiye genelinde programın uygulanmaya geçtiği andan itibaren bir çok ev hanımının aile bütçelerine daha fazla katkı sağlamaya başladıklarını ve bazı kadınların aile geçimlerini bile sağlamaya başladıklarını söyledi.

Programda özellikle dar gelirli bölgelerindeyaşayan ailelerin ekonomik anlamda kalkınmalarına destek vererek, onların ekonomik güçle sosyal hayatlarının da düzenlemeyi hedeflediklerini anlatan Karaburçak ; “Mikro kredi programı ile Kırşehir’de 2650 e yakın ailemize ulaşarak onların ‘bir iş yapmak istiyorum, ama sermayem yok’ taleplerine ciddi anlamda bir kaynak sağladık 2024 yılında ulaştığımız kadınlara kredi dağıtırken, bu kredilerimizin dönüşü ise yüzde yüz oranında gerçekleşti.

Dağıtılan kredilerin genelde kadınlar tarafından iş, üretim, ticaret, tarım ve hayvancılık ile birlikte büfe satışları ve iş yeri açmak için kullanıldığını kaydeden Karaburçak, Bizler TGMP olarak geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi önümüzde ki dönemlerde de kadınlarımıza sağladığımız kredi destekleri ile onların yanında olmaya devam edeceğiz. Bizler ekonomik anlamda ne kadar fazla kadınımıza ulaşırsak, toplumun refah düzeyinin aynı oranda yükseleceğine inançla çalışmalarımızı hız kesmeden bu yılda devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Mikrokredi’nin İlimizdeki engüzel örneklerinden biri olanFadime Şahanı iş yerinde ziyaret ettik.

Mikrokredi sisteminden faydalanan MİRABELLA bayan kuaförü sahibi Fadime Şahan 50 yaşında evli ve 3 çocuk annesidir. Fadime Şahan Küçük yaşlarda kuaför olmak için birçok bayan kuaföründe çırak olarak çalışmış, şimdilerde ise kendi dükkanını işletmeye başlamıştır. Fadime Şahan eşinin desteği ile Kırşehir’de kuaför dükkânı açmaya karar vermiş ve kendisine finansal destek ararken arkadaşları aracılığı ile Mikrokredi ile tanışmıştır. Mikrokredi desteğiyle ile dükkanını açarak bu sayede kendi giderlerini karşılayabilmekte ve eşine çocuklarına destek olmaktadır. Ayrıca çevresindeki müşteri ve arkadaşlarına Mikrokrediyi anlatarak onlarında bu verimli sisteme dahil olmalarına yol göstermektedir. Kendisi Ekonomide Kadın Gücünün en güzel örneklerinden biridir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.