TSO’da yatırımlar masaya yatırıldı… « Kırşehir Gerçek Gazete

28 Nisan 2024 - 10:58

TSO’da yatırımlar masaya yatırıldı…

TSO’da yatırımlar masaya yatırıldı…
Son Güncelleme :

19 Aralık 2018 - 15:12

KÜSİ ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI YAPILDI

Sekretaryasını Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğü’nün yürütmüş olduğu KÜSİ Çalışma Grubu Toplantısı Vali Yardımcısı  Ramazan Yıldırım başkanlığında toplandı. Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Bulut ,Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yanık, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Pınar Demir , İmalat sektöründe faaliyet gösteren üyeler Adnan Naci Uygur ,Abdurrahman Başak ve Cemil Tuygun , Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Kurt , Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü Süleyman Aslan, Ticaret İl Müdürü Mahmut Dalgalı, Kosgeb İl Müdürü Muzaffer Demirci, Kırşehir Gümrük Müdürü  Selçuk Kalfalı, OSB Müdürü Ömer Türkmenoğlu, TSE Kırşehir İl Temsilcisi Yılmaz Emektar, KÜSİ İl Temsilcisi Murat Şahin ve Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Görevlileri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantı gerçekleştirildi.
KÜSİ Çalışma Grubu toplantısında aşağıdaki gündem maddeleri görüşüldü;
– Ülkemizin Ar-Ge ve inovasyon kapasitesinin arttırılması
– Üniversite ve sanayinin etkin şekilde birlikteliğinin sağlanması
– Üniversitelerde üretilen bilginin sanayiye aktarılarak sanayi profilimizin orta yüksek ve yüksek teknolojili alanlara çevrilmesi amacıyla paydaşlarını kamunun Ar-Ge ve inovasyon destekleri hakkında bilgilendirilmesi,Ø
Sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda ilgili öğretim üyelerinin özel sektör kuruluşlarına yönlendirilmesi,Ø
Ulusal/bölge/iller bazında KÜSİ planlarının hazırlanarak gerekli faaliyetlerin gerçekleştirilmesi ve takibinin yapılması fonksiyonlarını kurumsal bir yapıda yerine getirmek üzere Bilim , Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde 25/06/2014 tarihinde KÜSİ Çalışma Grubu oluşturuldu. KÜSİ Çalışma Grubu 81 İlde, 96 temsilciden oluşarak ve faaliyetlerini sürdürmektedir.
Soru – cevap şeklinde devam eden toplantı , katılımcılara teşekkür edilmesinin ardından son buldu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.