ÜÇ AYLAR VE ŞABAN AYI DUASI « Kırşehir Gerçek Gazete

25 Nisan 2024 - 23:30

ÜÇ AYLAR VE ŞABAN AYI DUASI

ÜÇ AYLAR VE ŞABAN AYI DUASI
Son Güncelleme :

21 Şubat 2023 - 15:03

ÜÇ AYLAR VE
? ŞABAN AYI?DUASI

1 ŞA’BÂN 1444
21 ŞUBAT 2023 SALI

Peygamberimiz (sav) buyurdular ki: “Recep Allâh’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır”(Aclûnî, Keşfü’l-Hafâ, l, 423,1358)

Şa’bân; muhabbet, salih amel işleyip vefa gösterme ayıdır. Bu ayda günahlar, afv ü mağfiret kılınır.

Allâh Rasûlü (sav), Şaban ayı geldiğinde oruç tutmaya özen gösterirdi. Üsame ibni Zeyd (radıyallâhu anh) Resulullah (sav) şu soruyu soruyor:
“Yâ Resulallah! Sizin Şaban ayında tuttuğunuz kadar hiçbir ayda oruç tuttuğunuzu göremiyorum” dediğimde,
Peygamber (sav) şöyle buyurdular:
“Bu Receb ve Ramazan ayları arasında öyle faziletli bir aydır ki, insanların çoğu bundan gafildir. Bu öyle bir aydır ki, ameller, Âlemlerin Rabbine bu ayda yükseltilir. Bu nedenle Ben de oruçlu iken amellerimin yükseltilmesini severim.”
Resulullah (sav) Efendimiz bu aylarda nafile ibadetlere, oruca ve özellikle de Allah-ü Teâlâ Hazretlerini zikre büyük önem vermiştir. Gerek Sahabeyi Kiram Efendilerimiz gerekse ecdadımız, bu aylarda zamanlarının büyük bir bölümünü; Kur’an-ı Kerim okumaya, zikrullaha, zekâtlarını vermeye, fakir ve yetimleri gözetmeye, borçlarını ödemeye, cömertlik yapmaya, nafile oruç ve ibadetlere mutlak surette önem vermişler, tövbe istiğfara özen göstermişler, Allah’ın razı olacağı cümle işe dört elle sarılmaya çalışmışlardır.
Üç aylardan olan Şa’bân Ayı münasebetiyle kendimize yeniden çeki düzen verelim, rahmet ve bereket mevsimi bu aylarda başta oruç olmak üzere, daha çok iyilik ve hayır yapmak suretiyle, testilerimizi doldurmaya çalışalım.
ŞABAN AYINDA
23.000 veya 63.000 SALAVAT GETİRMEYE ÇALIŞALIM
(Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ êlihî ve sahbihî ve sellim)
“Allahım! Receb ve Şa’ban’ı hakkımızda mübarek kıl. Bizi Ramazan’a ulaştır.”
(Ahmed b. Hanbel; Müsned)
Mübarek Şa’bân ayımız ailemiz, ülkemiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlara, barışa ve huzura vesile olmasını Yüce Allah’tan dilerim

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.