Yenice Mahallemize Hizmet İçin Adayım « Kırşehir Gerçek Gazete

28 Nisan 2024 - 12:18

Yenice Mahallemize Hizmet İçin Adayım

Yenice Mahallemize Hizmet İçin Adayım
Son Güncelleme :

30 Ocak 2019 - 13:06

Mahalle, toplumsal yapı içinde insanların bir arada yaşadıkları en alt yönetim kademesidir. Muhtarlar mahalle insanların sosyalleşmesi, bireylerin birbirleriyle yakın iletişim kurması gibi birtakım işlevleri görmenin yanı sıra devlet-vatandaş arasındaki birtakım yönetim ilişkilerinin kurulmasını da sağlamaktadır. Mahalle ve yönetimi Osmanlı-Türk devlet geleneği olan Ahilik felsefesi de köklü bir yere sahiptir. Ahilik felsefesinde sağlam tarihi ve toplumsal kökleri olan ve gerek bireyler arasında gerekse de devlet yönetimi alanında birçok fonksiyon eda eden mahalle yönetimi, günümüzde yavaş yavaş  önemini yitirmeye başlamıştır. Özellikle, büyükşehirlerin ve büyük ölçekli mahallelerin kurulması ile birlikte, mahalle ve yönetimi, kendisinden beklenen faydayı sağlayamaz duruma gelmiştir.  Aday olmamdaki en büyük etken , mahallemizin öncelikli sorunları ele alınıp, üst yönetimlerle birlikte Yenice Mahallemizi şehrin yaşanabilir en güzel mahallesi yapmak olacaktır.

Ahiliğin merkezi olan bu şirin Kırşehir’imizin en büyük mahallelerinden olan Yenice Mahallemize Ahilik felsefesi ile hizmet etmeyi düşünüyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.