Yeraltı sularımız değerlendirilecek…. « Kırşehir Gerçek Gazete

24 Nisan 2024 - 18:14

Yeraltı sularımız değerlendirilecek….

Yeraltı sularımız değerlendirilecek….
Son Güncelleme :

06 Şubat 2019 - 11:01

Kırşehir Belediye Başkan adayı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir’imizin yeraltındaki zenginliklerinden olan Jeotermal suyun atıl durumdan, ilimiz ekonomisine ve istihdama katkı sağlamayı amaçlayan bir projeyi daha hayata geçirecek.

Yer altında yıllarca hapsedilen yeraltı suyu kaynaklarımızdan olan Terme Havzasındaki  kapatılan 5 kuyunun tekrar açılıp aktif hale getirilmesi düşünülüyor.

Ekicioğlu, bu istihdama ve Kırşehir ekonomisine katkı sunacak olan jeotermal enerji projesi hakkında şu bilgileri verdi:

Jeotermal sıcak su ile ısıtılan çiçek ve sebze seraları yatırımları ile Kırşehir halkının ekonomik seviyesinin gelişmesini ve bölgedeki doğal kaynakların en iyi şekilde kullanılmasını sağlayacağız. Jeotermal Seracılık; Kırşehir’in işsizlik ve istihdam problemine önemli ölçüde katkı sağlayacak. Şehrimizin ihtiyacı olan bitkileri kendimiz yetiştirecek, diğer şehirlere de satacağız. Kuracağımız işbirlikleri ile geleneksel tarım ürünlerinden elde ettiğimiz gelirden çok daha fazla gelir elde edebileceğimiz bir yatırım yapacağız dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.