ZAFER BAŞKAN SERT ELEŞTİRDİ « Kırşehir Gerçek Gazete

27 Nisan 2024 - 00:40

ZAFER BAŞKAN SERT ELEŞTİRDİ

ZAFER BAŞKAN SERT ELEŞTİRDİ
Son Güncelleme :

06 Eylül 2023 - 23:00

Memleketin insanını BİTİRDİNİZ, şimdi sıra Avrupada yaşayan Gurbetçilerde mi?

Hükümetin yaptığı yanlışların, hataların ve akıl almaz uygulamaların hangisini sayalım bilemiyorum. Geçen hafta Avrupa’daki dostlarımızın ricası ile orada bulunup, hem hasret giderdim hemde onların sorunlarını yerinde dinleme fırsatı buldum. Anlattıkları bir konuya ise inanamadım, Kırşehir’e gelince detaylı öğrendiğimde gördüm ki, hükümet GURBETÇİLERİ ÇÖKÜŞE SÜRÜKLEMEK İSTİYOR.
Gurbetçi kardeşlerimizi ekonomik anlamda tamamen bitirme derdinde.

Örneğin:
Almanya, Hollanda, Belçika yada Fransa fark etmez burada yaşayan gurbetçi kardeşlerimiz, gece gündüz zor şartlarda ailesinden anasından babasından uzakta çalışıyor. Orada parasını biriktiriyor ve Türkiye’ye getiriyor. Bu parayla ya ticaret yapıyor ya bankaya koyuyor yada onunla ev arsa alıyor. Ve kısaca burada harcama yapıyor, alışveriş yapıyor.
Peki hükümet ne yapmış?
Türkiye deki gurbetçilere ait mevduatlar, yatırımaların bilançosunu o gurbetçinin yaşadığı ülkeyle paylaşıyor ve gurbetçi çok yüksek miktarda vergi ödüyor Avrupa’da bunun için. Avrupa ülkeleri neden bizde yapmadı parasını Türkiye’ye götürdü diye normalden 3-4 kat fazla vergi alıyor.

Şimdi soruyorum:
~ Hükümet böyle yapınca Gurbetçi parasını memleketine getirir mi?
~ Para getirip arsa ev bağ bahçe alıp yatırım yapar mı?
~ Gurbetçi o parayı buraya getirmezse yatırım yapmazsa Türkiye’de Kırşehir’de nakit dönüşümü olmazsa ülke ekonomisi bundan çok fazlasıyla olumsuz etkilenmeyecek mi?

Hükümet bu işten belki de temsili olarak 10 lira kâr ediyor ama 1000 lira da yatırımları kaçarak zarar ediyor.
Ama yıllardır yaptığı hatalı uygulamalardan sadece birisidir bu…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.