Ulaşım Master Planı hayata geçti « Kırşehir Gerçek Gazete

10 Mayıs 2024 - 03:38

Ulaşım Master Planı hayata geçti

Ulaşım Master Planı hayata geçti
Son Güncelleme :

01 Ekim 2018 - 13:42

Kırşehir Belediyesi tarafından başlatılan ’Ulaşım Master Planı’ çerçevesinde 10 adet 12 metre ve 18 adet de 8 buçuk metrelik olmak üzere 28 adet yeni belediye otobüsleri şehir içinde çalışmaya başladı.

Belediye Başkanı Yaşar Başkan Bahçeci, Şehrimiz her şeyin en güzeline layık ve gayretimiz hep güzel ve kalite hizmeti insanımıza yaşatmak oldu dedi.

Bahçeci Ulaşım Master planı ile ilgili yaptığı açıklamada,  şehrimizin geleceği açısından son derece kritik bir uygulamaya Kırşehir olarak 01 Ekim 2018 Pazartesi günü geçtik. Şehirler, şehir merkezlerini toplu taşıma, bisiklete ve yaya uygun hale getirmezse o zaman şehirler artık yaşanmaz hale gelir. Kırşehir bunu başarmış bir şehir olarak otobüs uygulamasına geçerek büyük bir adım atmış olacak. Bütün bu alt yapıları yapmamız, bütün bu eziyetleri çekmemiz Bizim Belediye Başkanı olarak bu kadar riski almamız hepsinin amacı Kırşehir’i yaşanabilir şehir haline getirmekti. Yirmi sekiz tane otobüsümüz ile on tane hat ile herkesin her yere ulaşabildiği sabah 6’dan gece 12 ye kadar şehirde ulaşım hareketliliğinin olduğu konforlu, güvenli, ekonomik hızlı bir şekilde her yere ulaşabildiği bir sistem olacak. Kartlı sistem olduğu için istismar da olmayacak 45 dakika içinde otobüs de değiştirseniz tek ücret ödeyeceksiniz, çok detaylı bir şekilde çalışma gerçekleştirdik.

 Belediyemizin Altından Akıllı Kart Merkezinden kartlarınızı alabilirsiniz

Başkan Bahçeci, Cacabey meydanında kurduğumuz bilgi çadır ile görevli arkadaşlarımız hem şehirlerimize hizmet veriyorlar. Sistem’e vatandaşlarımız alışana kadar. Kartlar nereden alınır, hatlar nereden geçer, nereden nereye gideriz, otobüslerde kartları nasıl kullanılır bunlarla ilgili geniş bilgilendirilme yapılıyor. Yerleşik şehirde yaşan herkesin akıllı bir kartı olacak. Akıllı kartı olmazsa otobüsü kullanamayacak. İleri de daha sonra akıllı bisikletler ve ilave uygulamalar da olacak. Şehrimize ilk defa gelecekler için kullan, atlık kartlarımızda olacak. Her şeyin düşünüldüğü modern hat ve sistem olacak. Bağbaşı dolmuşçu kardeşlerimiz girmedi, diğer dolmuşçu kardeşlerimiz bu sisteme girdi.

Bizim derdimiz Kırşehir’i güzelleştirmek, çalışmaya devam edeceğiz

Biz yaklaşık üç yıldır sabırla dolmuşçulara bu işi onların yapması konusunda ve tavizlerde vererek bir nokta anlaşma sağladıklarını kaydeden Başkan Bahçeci, uzlaşı açısından son derece önemli bir adım oldu. Bizim derdimiz Kırşehir’i güzelleştirmek, onun için çalışmaya devam edeceğiz. Hemşerilerimizden ricamız bu yeni sisteme hızlı bir şekilde adapte olması ve kurallara uygun bir şekilde hareket etmeleri. Bu şehirde düzeni sağlamamız mutlaka önemli. Eskiden bir düzen yoktu, herkes istediği yere araçlarını park ediyordu, bunlar reel değil. Şehir merkezinde ellibin araba olmuş bunu çevirmemiz imkânsız. Otoparklarımız var buraları kullanmamız lazım. Yürümeye, bisiklet kullanmaya ve toplu taşım kullanmaya hepimizin alışması lazım. Kırşehir’in geleceği açısından ve  hava olarak Türkiye’de en temiz beş şehirden bir tanesi Kırşehir. Kırşehir’in havasını temiz tutmak açısından bu adımı hep birlikte atmamız lazım. Kazasız belasız güzel bir ulaşım sistemine Kırşehir yıllarca inşallah kullanır dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.